Flot sæsonpremiere for U17

Det blev til en flot 2-0-sejr på hjemmebane over FC Nordsjælland i U17-holdets første ligakamp denne sæson.

18/08/20
Morten Ambo

Søndag den 16. september lå U17’s første kamp i denne sæson. FC Nordsjælland var på besøg, og der ventede begge hold en rigtig hård og varm kamp. Begge hold ønskede at presse højt og sætte tempoet og lægge yderligere pres på hinanden hele tiden. Det handlede altså om at være gode på bolden, når man fik fat i den.

Efter en lidt rodet start fik FCM godt fat i kampen, og de var godt i kontrol i løbet af første halvleg. Ulvene lykkedes fint med deres spil og deres pres lykkedes også af flere omgange. De forsøgte og lykkedes samtidig med at erobre bolden højt på banen, så der ikke var så langt til målet, og de fik sat nogle gode aktioner sammen.

Det resulterede blandt andet i et flot opspil fra Mikkel Fischer til Valdemar Andreasen, der laver en flot vending og sender bolden afsted mod Donavan Bagou. Donavan tager et træk forbi en centerback og lægger derefter bolden fladt ned i højre hjørne, hvor bolden ryger i nettet. 1-0.

FCN nåede at få lidt bedre fat i kampen derefter, så FCM måtte ud og lave nogle taktiske ændringer i pausen, som betød at nogle spillede på lidt uvante positioner.

– Jeg synes, at vi fik godt styr på spillet igen efter anden halvlegs start, og at vi et langt stykke hen ad vejen er i god kontrol. Vi kunne ikke helt holde dem fra chancer, men det var begrænset, hvad de nåede frem til, bemærker U17-cheftræner Claus Therkildsen.

I anden halvleg blev FCM dog tvunget til at lave to udskiftninger, som ikke lige lå i planerne. Først blev Pontus Texel skiftet ud, da han havde fået et lille vrid, og senere røg Heini Sørensen også ud, hvilket betød, at et par af spillerne måtte yde lidt ekstra, selvom de var trætte.

En god times tid inde i kampen scorede FCM så til 2-0. Mikkel Fischer fik igen fat i bolden og sendte den videre til Valdemar Andreasen. Han sender en god dybdebold afsted til Malte Melin, der er i fuld fart efter bolden. Bolden rører kun jorden én gang, og FC Nordsjællands keeper er på vej ud imod den. Det resulterer i at Melin flot får lobbet bolden over målmanden og ind i målet.

Frederik Bach havde derefter en flot 1-mod-1 redning, men der skete ikke det store resten af kampen. Som tiden gik og solen stadig varmede, blev alle spillere på begge hold trætte, hvilket slutningen af kampen bar en smule præg af.

– Det var rart at holde nullet og score to flotte mål. Vi arbejdede virkeligt som et hold, og det er jeg naturligvis glad for, nu hvor det var første kamp. Jeg er ganske tilfreds med de nye på holdet. De var naturligvis nervøse forud for deres første kamp som U17-spillere, men jeg synes, at de trådte i karakter og gjorde det ganske udmærket, afslutter U17-træneren.

U17-holdets næste udfordring venter mod AC Horsens på udebane den 22. september.

FC Midtjylland U17 – FC Nordsjælland U17 2-0 (1-0)

25’ 1-0 Donavan Bagou
65’ 2-0 Malte Melin

FCM U17: Frederik Bach, Pontus Texel (53’ Malthe Bøndergaard), Mikkel Fischer, Rasmus Kristiansen (46’ Mads Nybo Lauritsen), Gustav Fraulo, Heini Sørensen (63’ Malte Melin), Valdemar Andreasen, Jonathan Asp, August Priske, Gustav Christensen, Donavan Bagou.