Førsteholdet

Landsholdsoverblik: Flere mulige FCM-debutanter for Danmark og Sverige

Hele syv spillere fra FC Midtjylland kan komme i spil i kampen mellem Danmark og Sverige, som tørner sammen på onsdag. Få hele overblikket over vores ti udtagede landsholdsspillere her.

09/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Jens-Lys Cajuste har gennem en længere periode været i en rivende udvikling. I løbet af sidste sæson bed midtbanespilleren sig fast i startopstillingen, og Cajuste kan betegnes som en profil på FCM-mandskabet, der har kvalificeret sig til Champions League.

Cajuste tager nu endnu et skridt i og med, at han for første gang er udtaget til det svenske A-landshold.

– Jeg er utroligt glad for udtagelsen. Det er jo en drøm, som jeg haft, siden jeg var lille, der går i opfyldelse, siger Jens-Lys Cajuste med et smil.

– Det hele er gået meget hurtigt på det seneste, så jeg har ikke nået at tænke over at komme på landsholdet. Nu glæder jeg mig bare til at møde ind i lejren og møde holdkammeraterne og trænerne, uddyber midtbanedynamoen om den første udtagelse.

Cajuste får selskab af en anden FC Midtjylland-spiller i den svenske trup. Joel Andersson er nemlig blevet efterudtaget til det hold, som møder Danmark på onsdag. Backen har tidligere spillet fem kampe for det svenske ligalandshold.

Fem FCM’ere på det danske landshold

Grundet nye restriktioner fra de engelske myndigheder har Kasper Hjulmand været nødt til at foretage ændringer i den danske landsholdstrup. Det betyder, at Jesper Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Anders Dreyer er blevet efterudtaget sammen med en håndfuld andre Superligaspillere.

Det er første gang, at Dreyer og Scholz er udtaget til det danske A-landshold. Jesper Hansen har været med i truppen mange gange, men keeperen har ligesom de to andre sin debut til gode. Erik Sviatchenko har spillet fem landskampe tilbage i 2015 og 2016.

I første omgang er de tre FCM’ere udtaget til testkampen mod Sverige, som spilles onsdag. Herefter afventer DBU, om de engelske myndigheder vil ændre på reglerne i forhold til at få de udtagede Premier League-danskere med til kampene mod Island og Belgien i Nations League.

Det er anden gang i løbet af historien, at FC Midtjylland har fem spillere udtaget til det danske landshold. Første gang det skete var for fem år siden.

Den dobbelte målscorer fra FCK-kampen, Pione Sisto er også med i den danske trup, og han var også udtaget fra start.

Uden for Danmarks grænser er Bozhidar Kraev atter med for Bulgarien, mens Sory Kaba og Frank Onyeka har meldt fra til deres respektive landshold grundet skadesproblemer.

Ungdomslandskampe lukket ned – U21 undtaget

Som følge af COVID-19-pandemiens fortsatte udvikling er alle ungdomslandskampe fra U16 – U20 i Danmark aflyst i resten af 2020.

Derfor er der en række akademispillere, som altså ikke har flere landsholdsopgaver i år.

U21 landsholdsfodbold fortsætter dog, hvor der resterer en enkelt kamp i kvalifikationen til EM næste år. Her er Japhet Sery Larsen og Gustav Isaksen udtaget til kampen mod Rumænien, som er af minimal betydning, da Danmark allerede er kvalificeret til næste års EM.

Vi ønsker alle ti FCM’ere held og lykke i landsholdstrøjen.