Førsteholdet

– Kæmpe ros til alle spillerne

Brian Priske havde efter kampen mod Liverpool masser af ros til sine spillere.

09/12/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Det blev 1-1 på MCH Arena mod Liverpool i en kamp, hvor der var masser af chancer. Med mere skarphed kunne FC Midtjylland sagtens have snuppet sejren.

Cheftræner Brian Priske var især tilfreds med 2. halvleg, hvor midtjyderne var ganske dominerende i både spil og chancer.

– Der er kæmpe ros til alle spillerne i forhold til den 2. halvleg, de spiller, hvor de slipper håndbremsen og klør på. Vi dominerer Liverpool i hele 2. halvleg, og det er høj klasse efter den start, vi giver os selv, lyder analysen fra Brian Priske på pressemødet efter kampen.

Mo Salah udnyttede et koks i det danske forsvar allerede efter ét minut. Det ændrede på mentaliteten.

– Med den start bliver man lidt ekstra påpasselig, og der kommer noget frygt og stress i hovedet på drengene. Så begynder man at trække i håndbremsen i stedet for at give slip og give fuld gas, men det fik vi at se i 2. halvleg. Når vi tør at stemple ind, tænke fremad og bruge vores power og fysik, er vi bedst, forklarer cheftræneren.

Aftenens kamp var den sidste i denne omgang i Champions League for FC Midtjylland. Det har givet masser af erfaring.

– Umiddelbart på bagkant af gruppespillet, er der ingen tvivl om, at kvaliteten, tempoet og niveauet er kæmpe stor. Det kræver det maksimale af vores, og det synes jeg, at vi har vist, at vi har niveauet til. I for mange af kampene har vi bare manglet at sætte det sammen over 90 minutter, siger Brian Priske.

I sidste ende endte det med to point i de sidste to kampe efter uafgjort i Bergamo mod Atalanta og på hjemmebane mod Liverpool. Det er ifølge cheftræneren et bevis på en forbedring af niveauet.

– Overordnet set har vi tilpasset os niveauet, og de sidste to kampe er med til at understrege det, konkluderer Brian Priske.

Nu er Champions League anno 2020 som bekendt et overstået kapitel. I efteråret resterer der to kampe i 3F Superligaen og en enkelt pokalkamp mod FC København.