Førsteholdet

Lasse Heinze fortsætter i spidsen for stærkt målmandssetup

Lasse Heinze har forlænget sin aftale som målmandstræner i FCM. Bliv klogere på den rolle og den store konkurrencesituation på keeperpositionen.

03/02/21
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

34-årige Lasse Heinze har forlænget sin aftale som målmandstræner i FC Midtjylland, hvor han siden 2018 har været øverste ansvarlige for at uddanne og udvikle målmændene i hele organisationen.

– Jeg er rigtigt glad for at være i Midtjylland og være en del af den konstante sportslige udvikling. Det er et skønt sted at være, og der er en masse spændende udfordringer, fortæller Lasse Heinze.

Heinze nåede 181 optrædener i landets bedste fodboldrække, heraf 59 for FC Midtjylland, inden han i 2016 blev ansat som målmandstræner på akademiet. Siden sommeren 2018 har han været målmandstræner på førsteholdet, og han bibringer en visionær tankegang om målmandstræningen.

– Det er min oplevelse, at målmandstræning kan være et ret konservativt miljø, men målmandsspillet er langt mere end blot redninger. Jeg arbejder for, at vores miljø skal være åbent, nysgerrigt og med plads til nytænkning, og jeg gør meget ud af at tilpasse vores målmænd til vores spillestil og samtidig plante et mindset, der passer til den rolle, som vi gerne vil have at målmanden tager hos os. Jeg har en stor tro på, at alle ønsker at forbedre sig, og jeg finder personligt motivation i at opdage nye områder og tendenser i målmandsspillet, lyder det fra Heinze, der ligesom resten af trænerteamet i FC Midtjylland benytter data til at opnå indsigt.

– Der findes ikke et hav af data, som udelukkende gælder målmænd, men det vi kan bruge, også fra spillet ude på banen, udgør en stor del af min tilgang til den daglige træning med keeperne.

Sportschef Svend Graversen er ligeledes begejstret for, at samarbejdet fortsætter.

– Lasse er nysgerrig og har på ydmyg vis taget skridtet fra målmandstræner på akademiet til førsteholdet. Vi har enorm tiltro til ham og hans tilgang til egen og målmændenes udvikling, hvor han både bringer eksperter i spil, søger sparring i sit netværk og trækker på erfaringer fra sin aktive karriere, fortæller sportschef Svend Graversen og tilføjer:

– Vi har stor tro på Lasse. Han udvikler allerede dygtige spillere. Man kan jo bare kigge på Jesper, der har fortsat sin udvikling og lagt flere aspekter på sit spil de seneste år, siger Svend Graversen.

Stor konkurrence på målmandsposten

Med Jonas Lössls tilbagekomst til FC Midtjylland er niveauet blandt keeperne højere end nogensinde. Det er to keepere, som har været med landsholdet utallige gange, og de skal sammen med Mikkel Andersen og Oliver Ottesen kæmpe om posten i det midtjyske bur.

Det er dog ikke noget, der bekymrer Svend Graversen.

– Konkurrencesituationen blandt vores målmænd er utrolig stor, men det er sundt. Sådan er det også på de andre positioner på banen. Vi skal udfordre hinanden for at blive bedre, siger Svend Graversen.

Udover de to landsholdsaktuelle keepere har FC Midtjylland også forlænget kontrakterne med Elias Rafn Olafsson, der i denne sæson har gjort det rigtigt godt i FC Fredericia og allerede har bevist sig som et stort keepertalent, samt Valdemar Birksø, der siden efteråret har vist sig frem i træningen med førsteholdet.

– I forhold til vores målmandssetup arbejder vi på kort, mellemlang og lang bane. Det er med til at sikre, at vi også i fremtiden kan udvikle de bedste målmænd. Generelt handler det om, at vi hele tiden har kvalitet på alle positioner, siger Svend Graversen, som uddyber:

– Overliggeren er sat højt. Det gælder for Jesper og Jonas, som begge har et højt niveau, men det gælder også i talentudviklingen med Elias og Valdemar. Elias gør det fremragende i 1. division, og vi følger hans udvikling tæt. Vi er meget tilfredse med vores keepere – både på kort og lang sigt.

3F Superligaen indledes i morgen torsdag, når SønderjyskE gæster MCH Arena kl. 18.00.