Førsteholdet

Bach Bak før AGF: Passion, power og energi

Assistenttræner Kristian Bach Bak gør status på den første måned i 2021 med turneringskampe og sætter ord på, hvad der skal til for at slå AGF.

07/03/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Oven på et hæsblæsende efterår med masser af kampe i såvel nationale som internationale turneringer er anden halvdel af 20/21-sæsonen ligeledes indledt med et kompakt program.

Den første måned i foråret har budt på syv kampe, hvor FC Midtjylland har trukket sig sejrrigt ud af de fem. Alligevel er der plads til forbedringer.

– Vi er kommet fint i gang rent pointmæssigt, men vi vil gerne lægge på i forhold til spillet på banen. Der er mange lag i vores spil, som kan blive bedre, så det arbejder vi med hver eneste dag, fortæller Kristian Bach Bak.

Assistenttræneren og resten af staben har dog ikke mange træningspas at gøre godt med for tiden.

– Vi har haft to dage herefter Lyngby-kampen, som primært har bestået af restitutionstræning. Så er det klart, at vi bruger meget tid på videoevaluering og får taget en masse snakke med spillerne om, hvad der skal blive bedre – især efter nederlaget i torsdags. Vi kræver meget af hinanden, konstaterer Bach Bak.

Over en længere periode har et aggressivt udtryk med højt pres været et udtalt fokus i FC Midtjyllands spillestil.

Men spillet med kuglen er også vigtigt. Især når FCM er det hold i 3F Superligaen, som har bolden mest. Midtjyderne har i sæsonens 19 hidtidige kampe haft 58% boldbesiddelse i gennemsnit. Det er højest i ligaen.

– Mange af vores modstandere har overladt initiativet til os, og det er netop i den fase, at vi gerne vil forbedre os. Vi har mødt nogle hold, som har været gode til at trække tempoet ud af kampene og bryde rytmen. Der skal vi sætte os endnu mere igennem og få tempoet skruet op, lyder analysen fra Kristian Bach Bak, som uddyber om det offensive spil:

– Vi har en masse dygtige spillere, som vi skal sætte bedre i scene, når vi har bolden. Baneforholdene har gjort det svært i flere kampe, men det skal ikke være en undskyldning for ikke at kunne spille god fodbold. Vi skal ud og finde takterne fra kampen i Aalborg, som har været vores bedste kamp i foråret rent offensivt.

Underholdning i vente mod AGF

Søndagens modstander er AGF, som kommer til Herning med to pointtab på stribe, hvor 3-3-kampen i Parken var præget af stor dramatik. Kristian Bach Bak forventer da også et tændt aarhusiansk mandskab.

– Jeg tror på, at det bliver en intens og underholdende kamp med masser af dueller og kamp om andenboldene på hele banen. De er et dygtigt hold med en god træner, og de er nok endnu mere sultne efter deres seneste to kampe, pointerer assistenttræneren.

De seneste seks Superliga-opgør mellem FCM og AGF er endt med tre sejre til hver klub. Senest vandt FCM 2-1 i Aarhus i november efter et par problemfyldte kampe i sidste sæson.

– De plejer altid at være sejrsivrige mod os, og vi har heller ikke glemt kampene sidste år, hvor de forvoldt os problemer. Vi skal være helt klar og ramme et markant højere niveau end senest i Lyngby, siger Kristian Bach Bak.

Hvad er nøglen til sejr mod AGF?

– Passion, power og energi, er den korte konstatering fra Bach Bak, der som tidligere anfører altid leverede på de tre parametre.

– Jeg tror, vi skal lægge taktikken lidt på hylden og i stedet komme med masser af intensitet. Det bliver en kamp med direkte spil, så vi skal frem for alt være skarpe i begge ender og være til stede i duelspillet. Vi går 100% efter sejren – som altid, afslutter Kristian Bach Bak.

Kampprogram: FCM – AGF

Følg kampen

Søndag er det kl. 16.00, at FC Midtjylland og AGF tørner sammen på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på Canal 9 og Discovery+ eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret live under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play