Førsteholdet

Bach Bak om uafgjort i Parken og den kommende uge

Kristian Bach Bak giver sin reaktion på kampen mod FCK og fortæller om, hvad der skal arbejdes med i løbet af den næste uge.

14/03/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Søndag aften bød på topkamp i Parken, hvor FC Midtjylland spillede 0-0 mod F.C. København.

Med det uafgjorte resultat er FCM nu oppe på syv kampe i streg mod FCK uden nederlag.

Assistenttræner Kristian Bach Bak hæftede sig først og fremmest ved en god indsats i søndagens møde.

– Det var en solid præstation mod et godt hold med mange dygtige spillere. Stabilitet og benhårdt arbejde er det vigtigste lige nu, og det synes jeg, at vi leverede i kampen, siger Kristian Bach Bak og forsætter analysen:

– Vi holder FCK nede på det, man kan forvente, gennem en fin organisation. Vi kriger, men vi vil selvfølgelig vinde hver kamp, så vi kan stadig bygge på, men jeg er egentligt fint tilfreds med indsatsen. Vi kunne have puttet en ind, men det kunne de også, så alt i alt er 0-0 nok et fair resultat.

I den midtjyske startopstilling var der seks tidligere akademispillere i form af Jonas Lössl, Erik Sviatchenko, Frank Onyeka, Mikael Anderson, Pione Sisto og Gustav Isaksen.

Hvad skal den kommende uge bruges på?

Kristian Bach Bak og resten af trænerstabens mandskab har været i kamp fem gange i løbet af de seneste 15 dage.

Nu venter der for første gang i et stykke tid en uge uden en hverdagskamp, og det giver flere muligheder i forbindelse med træning.

– Vi har haft nogle kampe, hvor vi ikke har været tilfredse. Nu er vi i gang med at finde rytmen igen, så den kommende uge skal bruges på at videreføre meget af det, vi så i dag. Det er der selvfølgelig større mulighed for, når vi har flere træningspas at gøre med i forhold til de seneste uger, lyder det fra assistenttræneren.

Kristian Bach Bak lægger ikke skjul på, at han håber på, at det offensive spil bliver forbedret.

– Vi skal blive bedre med bolden og sætte vores gode offensive spillere i scene. Det skal måske være et lidt mere simpelt udtryk, hvor vi kan spille noget underholdende og fremadrettet fodbold med et højt pres – altså det gode FC Midtjylland-udtryk, forklarer den tidligere FCM-anfører.

På trods af en lavere pointhøst end normalt i de seneste tre kampe beretter Bach Bak om godt humør på holdet.

– Følelsen og stemningen i truppen er god. Vi har stadig stor tro på, at vi kan levere på et højere niveau og leve op til vores ambitioner for sæsonen, slutter Kristian Bach Bak.

Mikael Anderson: Okay resultat

Næste opgave for FC Midtjylland er på søndag, hvor Vejle gæster MCH Arena i den sidste runde af grundspillet i 3F Superligaen.