U19 flyvende fra start

FCM U19 levede op til favoritværdigheden med en overbevisende sejr over et AC Horsens-hold, der spillede friskt til.

20/03/21
Karsten Vestergaard

Der er gået mere end tre måneder, siden FCM U19 senest var i aktion i U19 Ligaen, så det var forståeligt, hvis der var lidt usikkerhed om holdets aktuelle forfatning.

I lørdagens forårspremiere mod Horsens var FCM’erne således uden offensive profiler som Mads Hansen, Aral Simsir og Frederik Heiselberg samt midtbanemotoren Oliver Sørensen (udlejet til Fredericia).

I deres fravær stillede FCM U19 primært med en blanding af førsteårsspillere og profiler fra U17-holdet, og de var ivrige efter at vise, hvad de duede til.

Efter en lidt hektisk indledning var FCM’erne først til at finde vej til målet. Det skete efter et kvarters spil, da John Ndjate som bagerste FCM-spiller viste fremragende overblik. Midterforsvareren chippede bolden hen over Horsens-kæderne til Oscar Fraulo, der tog et træk forbi målmanden og lagde bolden i nettet.

Gæsterne fra Østjylland var ikke kommet for at spille en forsvarskamp og fik ved flere lejligheder generet FCM’erne med et hidsigt, højt pres. Når FCM’erne fik spillet sig ud af det, gav dette til gengæld også muligheder, og FCM’erne ramte ved flere lejligheder Horsens med bolde i dybden.

Det var også opskriften ved 2-0-målet, hvor Frederik Christensen spillede Valdemar Andreasen alene igennem med Horsens-keeperen, og den mulighed forpassede Andreasen ikke. 2-0.

Kampen blev reelt afgjort i halvlegens sidste kvarter, hvor Danijel Djuric først blev nedlagt i Horsens-feltet. Gæsternes målmand halvklarede i første omgang Victor Linds straffespark, men Lind var hurtig over returen og fik gjort arbejdet færdigt.

To minutter inden pausen brød Pontus Texel et Horsens-angreb nede foran eget felt, og derfra gik det hurtigt. Oscar Fraulo tog et raid op igennem banens midte, inden han slap den til Lind, der køligt udplacerede Horsens-målmanden.

4-0 efter en halvleg, hvor det eneste skår i glæden kom, da Tobias Damtoft måtte lade sig udskifte med en overbelastningsskade. Mikkel Fischer gik ind på højre back i hans sted.

Slækkede ikke på indsatsen

For FCM’erne bestod kunsten i at blive ved med at holde kadencen oppe i anden halvleg, og på den anden banehalvdel havde Horsens heller ikke til sinds at stille sig ned og forsvare feltet.

Det betød, at anden halvleg ikke forløb på “autopilot”, som man kunne have frygtet, og efter otte minutters spil blafrede netmaskerne igen. FCM’erne fik fastholdt et angreb oppe omkring Horsens-feltet, inden Victor Lind med en fiks hælaflevering satte Frederik Christensen op til scoring med et tørt hug fra feltkanten.

Efter en times spil kom Mikkel Tønnesen og August Priske ind, og førstnævnte nåede at tegne sig for kampens sidste mål, da han godt et kvarter før tid satte sidste fod på en tværpasning fra Lind. En stor del af æren for det mål kunne tilskrives Valdemar Birksø, der satte angrebet i gang med et hurtigt udspark efter et Horsens-hjørnespark.

Assistenttræner Michael Silberbauer var efter kampen glad for indsatsen og de positive svar, holdet havde givet trænerteamet:

– Vi manglede målscorere som Mads Hansen, Aral og Heiselberg i dag, så det er rigtig fedt at se, at vi holdte fast i et stærkt offensivt udtryk, og at vi får lavet seks mål. Jeg er dog næsten endnu mere glad for, at spillerne fortsatte med at give sig helt ud, selvom vi havde en ret komfortabel føring ved pausen. Vi havde flere spillere med ondt i benene og krampe til sidst, og det viser jo, at de har givet sig 100%, fortalte Silberbauer efter kampen.

På Frederiksberg spillede F.C. København og FC Nordsjælland 2-2, og dermed får FCM’erne skabt lidt luft til Farum-klubben, der er ulvenes tætteste rival i toppen af U19 Ligaen. FCM U19 har seks point forspring – om end for en kamp mere en sjællænderne.

Se stillingen og øvrige resultater

FC Midtjylland U19 – AC Horsens U19 6-0 (4-0)

15′ 1-0 Oscar Fraulo (oplæg John Ndjate)
27′ 2-0 Valdemar Byskov Andreasen (oplæg Frederik Christensen)
34′ 3-0 Victor Lind
43′ 4-0 Victor Lind (oplæg Oscar Fraulo)
53′ 5-0 Frederik Christensen (oplæg Victor Lind)
73′ 6-0 Mikkel Tønnesen (oplæg Victor Lind)

FCM U19 (4-1-2-3): Valdemar Birksø – Tobias Damtoft (30′ Mikkel Fischer (77′ Gustav Ørsøe Christensen)), John Ndjate, Pontus Texel, Kristoffer Lund – Frederik Christensen – Oscar Fraulo, Danijel Djuric (61′ Mikkel Tønnesen) – Andreas Nibe, Victor Lind, Valdemar Byskov Andreasen (63′ August Priske).