Akademiet

Optakt: U17 møder Vejle onsdag

Med lørdagens 6-1-sejr over Lyngby gav FCM U17 sig selv en fortrinlig start på et forår, der byder på 15 opgør i U17 Ligaen.

30/03/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Sejren var dog langt fra så problemfri, som slutcifrene kunne antyde, og især i første halvleg voldte gæsternes høje pres FCM’erne problemer.

– Det kom bag på mig, at vi ikke kom mere kraftfuldt ud, men jeg vil også anerkende Lyngbys start på kampen, hvor de fik løst tingene godt og generet os med et højt pres. Vi bliver meget bedre efter pausen, men vi skal komme ud med et andet udtryk fra start på onsdag, lyder det med eftertryk fra FCM U17’s cheftræner Claus Therkildsen.

Her møder FCM U17 Vejle på EDC Arena, og det er de to klubbers andet møde i sæsonen. Første kamp endte med en 3-2-sejr til FCM efter en medrivende kamp med to hold, der praktiserede en “gaspedalen i bund”-spilfilosofi.

Ved den lejlighed scorede Jashar Beluli begge vejlensernes mål, og med 15 mål under bæltet tegner den 16-årige angriber sig for halvdelen af Vejle U17’s i alt 30 mål. På trods af det afviser Claus Therkildsen at have særskilt fokus på målslugeren i forberedelserne.

– Helt ærligt, så nej. Det bliver Vejles første kamp efter vinterpausen, og han kan sagtens have gjort det så godt, at han er blevet rykket op på U19-holdet. I bund og grund vil jeg også hellere bruge træningen på det, vi gerne selv vil, end forberede mig på en modstandernes mulige træk, fortæller Therkildsen.

Han kan igen råde over hele truppen, omend man stadig doserer træning og spilminutter til spillere som Andreas Bonnén, Rasmus Kristiansen og Jakob Leerhøj, der for nyligt er vendt tilbage fra skader.

Der er kampstart på onsdag kl. 13.00 på EDC Arena i Ikast. Kampene afvikles uden tilskuere, men opgøret livestreames på Akademiets Facebook-side.