Førsteholdet

Tilfreds cheftræner efter 10. hjemmesejr på stribe over FCK

Brian Priske roser sit mandskab og fansene på lægterne efter den forrygende 4-1-sejr over F.C. København torsdag aften.

23/04/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

De 4.450 tilskuere, som havde fået billet til kampen mod F.C. København, gik hjem med højt humør ovenpå en stærk sejr på hele 4-1.

Smilet var også bredt på cheftræner Brian Priskes læber efter slutfløjtet.

– Vi står godt defensivt og gør det godt med bolden. Jeg er meget tilfreds med kollektivet, og så er det klart, at vi har nogle spillere, som har så meget klasse individuelt. Det ser vi selvfølgelig med flere af målene i kampen, men det er over hele linjen, at vi gør det godt, påpeger Brian Priske, som fortsætter:

– Det er altid dejligt at score fire mål – ovenikøbet med fire forskellige målscorere. Det vidner om, at vores offensiv rummer masser af kvalitet, og det var dejligt at få forløst. Det skal vi selvfølgelig fortsætte.

FC Midtjylland havde flere ændringer i startopstillingen, som var uden karantæneramte Erik Sviatchenko og Sory Kaba.

– Der kommer et par nye spillere ind og leverer fremragende. Det gør kun mit job nemmere at have så mange gode spillere til rådighed – især i sådan en intens periode, som vi er inde i, siger Priske.

På mandag skal Brian Priskes tropper i aktion for syvende gang på blot 22 dage, inden der venter en uge uden midtugekampe for første gang i april måned.

Fansenes betydning

Torsdagens kamp var den første med tilskuere i 2021. Superligaordningen er genindført, og dermed kunne 4.450 fans overvære opgøret i levende live.

De skabte hurtigt en god kulisse og skubbede FCM-spillerne op i et endnu højere gear.

– De har en kæmpe betydning. Det er klart. Fodbold er følelser, og de kommer allerbedst frem gennem vores fans. Vi er rigtigt glade for, at de er tilbage, understreger Brian Priske, som tilføjer:

– Det giver et boost til spillerne, og det kunne ses i kampen, hvor vi har en enorm intensitet. Det er bare vanvittigt fedt, og det har i den grad været savnet.

Ud af de seks resterende kampe i Mesterskabsspillet er de tre på hjemmebane.

Hjemmedominans mod FCK

Sejren markerede den 10. sejr i træk over FCK på hjemmebane. Den samlede målscore i de ti kampe er 33-9 i midtjydernes favør.

FC Midtjylland snitter altså 3,3 mål pr. kamp, når modstanderen er F.C. København på MCH Arena.

– Vi rammer altid et højt niveau mod FCK, men det er svært at give en dybere forklaring på det. Men det er en utrolig dejlig statistik, som vi selvfølgelig gerne vil holde fast i, afslutter Brian Priske, der som cheftræner aldrig har tabt til F.C. København.

Nu venter der to kampe i træk mod FC Nordsjælland. Først i Farum på mandag og så søndag den 2. maj kl. 18.00 på MCH Arena.