Førsteholdet

Mesterskabet er fortsat i egne hænder

På trods af søndagens pointtab mod Randers kan FC Midtjylland stadig afgøre DM-guldet selv.

16/05/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland fik ikke udbytte af det spillemæssige overtag og måtte nøjes med uafgjort på hjemmebane mod Randers søndag eftermiddag.

1-1-resultatet var selvsagt ikke, hvad cheftræner Brian Priske havde sat næsen op efter.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Præstationen i mange af de 90 minutter var ikke god nok, selvom de første 10-15 minutter var fine nok, hvor vi fik sat tryk på Randers. Men så slippede vi gashåndtaget og spillede for langsomt, erkender Brian Priske.

Randers bragte sig foran 1-0 kort før pausen på et straffespark efter en ellers begivenhedsfattig 1. halvleg.

– De gør det svært for os, da de kommer foran. Vi slutter de sidste 20-25 minutter godt af, hvor vi får lagt den energi og fremadrettethed i det, som jeg havde håbet på at se hele kampen, lyder det fra Priske.

I pausen kom Gustav Isaksen på banen, og han bragte et friskt pust til midtjydernes offensiv.

– Der manglede energi og power i første halvleg, og det skulle jeg ind og bringe noget af, siger Gustav Isaksen.

Den unge offensivspiller var i perioder her, der og alle vegne med gode driblinger med bolden og hurtige returløb.

Kort efter Evanders udligning direkte på frispark var netop Gustav Isaksen yderst tæt på at blive matchvinder, da han sendte bolden afsted mod hjørnet et godt stykke udefra.

– Det havde været dejligt, hvis den var gået ind. Men det er også godt taget af Carlgren. Cadeau til ham, siger fløjspilleren.

To vigtige kampe resterer

Senere søndag eftermiddag tabte Brøndby til FCK i Parken. Det betyder, at FC Midtjylland fortsat fører 3F Superliga – nu med to points forspring før de sidste to kampe i sæsonen.

Dermed kan Brian Priskes mandskab stadig selv afgøre det hele. Cheftræneren er ikke i tvivl om, hvad der skal til.

– Lige nu tænker jeg på, at vi skal vinde en kamp på onsdag. Indtil det er matematisk afgjort, handler det om at holde fokus på det, man kan gøre noget ved og vinde de to sidste kampe, slår Priske fast.

De to kampe ligger begge i den kommende uge. Først er opgaven F.C. København i Parken onsdag aften kl. 20.00, inden AGF kommer til MCH Arena 2. pinsedag.