Førsteholdet

Reaktioner på kampen i Parken

Trods nederlaget mod F.C. København lever gulddrømmen stadig. Kristian Bach Bak og Evander sætter ord på opgøret.

20/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Onsdag aften måtte FC Midtjylland se sig slået med cifrene 4-2 i en kamp, hvor der var underholdning for alle pengene.

– På alle måder må det have været en fed kamp at være seer til. Den havde jo det hele, var Kristian Bach Baks umiddelbare reaktion efter slutfløjtet.

I første halvdel ramte FCM et højt niveau og kom foran 2-1.

– Vi kom ud med det udtryk, vi gerne ville, og styrede kampen i første halvleg. Vi var gode på bolden og havde den meget på deres halvdel, og presspillet fungerede, husker assistenttræneren, som var ærgerlig over udligningen lige før pausefløjtet.

– Men FCK blev bare farlige. Det skal vi selvfølgelig hjem og kigge på hvorfor. Deres udligning kort før pausen fik måske større betydning, end man lige troede. Sådan er det jo med mål – de ændrer kampe.

Ved stillingen 2-2 havde midtjyderne nogle store tilbud for at bringe sig foran ved Anders Dreyer og Awer Mabil.

– I anden halvleg kom vi ikke helt højt nok op på banen, men vi havde stadig et par store omstillingsmuligheder, fortæller Bach Bak.

Med et kvarter tilbage faldt afgørelsen i en kontroversiel situation, hvor dommeren dømte straffespark til FCK og viste Dion Cools ud.

– Igen blev vi ramt af et straffe og rødt kort imod, som gjorde det svært for os. Det blev udslagsgivende. Og så må vi også give cadeau til FCK. De spillede en stærk anden halvleg, og de udnyttede vores fejl. Det er vi utroligt ærgerlige over, lyder det fra en skuffet Kristian Bach Bak, som holder fast i, at intet er afgjort endnu:

– Vi har brug for en hjælpende hånd, men vi tror selvfølgelig på vores chance. Alt andet ville være dumt.

– Vi er klar til mandag

Evander var ligeledes skuffet over resultatet.

– Det er hårdt at tabe. Især på dette tidspunkt i sæsonen, hvor det hele skal afgøres. Vi havde ellers kontrol over kampen og spillede en god første halvleg, men vi er skuffede over, at vi ikke fik point ud af det, siger Evander.

Den brasilianske midtbanespiller lavede en flot assist til Sory Kabas 1-1-udligning med et genialt chip i dybden. Det var Evanders fjerde målgivende aflevering i Mesterskabsspillet.

Brøndby er to point bag FC Midtjylland i tabellen, inden de i aften møder AGF i den kamp, de har i hånden.

– Nu må vi håbe, at Brøndby smider point i morgen (i dag, red.), og så er det forhåbentligt op til os på mandag. Uanset hvad er vi klar til næste kamp, hvor vi vil gøre alt for at jagte vores chance, fastslår Evander.

På mandag 2. pinsedag tager FC Midtjylland imod AGF hjemme på MCH Arena kl. 17.00.