Klubben

At være fan er ligesom et ægteskab – en sæsonkortholders historie

Jens Ole Pedersen har haft sæsonkort siden 2009 og har igennem årene haft mange gode og spændende oplevelser på MCH Arena. Hør Jens Oles historie i anden udgave af artikelserien om vores sæsonkortholdere.

26/07/21
Tobias Ashton
Foto: Daniel Stentz

I FC Midtjylland findes der sæsonkortholdere med mange forskellige historier. Fælles for dem alle er dog kærligheden til klubben. Henover sommeren kan du i denne artikelserie høre forskellige historier fra nogle af vores sæsonkortholdere. I anden udgave er vi nået til Jens Ole Pedersen, der sammenligner forholdet til FC Midtjylland med et ægteskab.

Hvem er Jens Ole Pedersen?

Jens Ole Pedersen er oprindeligt fra Snejbjerg, men er i dag bosiddende i Herning. Jens Ole har haft sæsonkort siden 2009 og har en af de mest attraktive pladser på Faxe Kondi-tribunen. I hvert fald, hvis man spørger ham selv. Hver anden weekend sidder Jens Ole nemlig sammen med sin far og lillebror på række fem – lige ved midterlinjen. Jens Oles far har haft sæsonkort siden stadionindvielsen i 2004, og omkring 2009 opstår der en mulighed for, at Jens Ole kan købe et sæsonkort ved siden af sin far. En historie, der er lidt pudsig:

– Min far havde sæsonkort og tog til fodbold med sin genbo. Men en dag dukkede genboen pludseligt ikke op til kamp mere. Selvom han var min fars genbo, var han ikke til at finde. Han var flyttet i ly af natten og dukkede ikke op mere. Vi ringede så hen på billetkontoret og sagde, at hvis den plads så var ledig, så overtog jeg den gerne. Det blev den så, og jeg slog til. Jeg har haft sæsonkortet lige siden.

Det var altså ved en ren tilfældighed, at Jens Ole fik en god plads ved siden af sin far. For at gøre historien endnu bedre har Jens Oles lillebror også fået sæsonkort ved siden af faren, og nu sidder de og ser kampene sammen.

Mesterskabet i 2018

Jens Ole ser tilbage på oplevelserne med sin familie på MCH Arena med et smil. Særligt mesterskabet i 17/18-sæsonen, som han overværede på sin faste plads, var speciel:

– Mesterskabet var specielt, og jeg husker især, da Sørloth kom hjem efter vi havde solgt ham midt i sæsonen. Helikopteren med pokalen lander inde midt på banen, og Sørloth kører med i bilen rundt på stadion og viser pokalen frem, mindes Jens Ole med et smil.

En oplevelse, som Jens Ole så fra den samme plads, som han og familien har haft i mange år. Alt sammen gjort muligt med det sæsonkort, som han erhvervede sig i 2009.

De vigtige europæiske kampe

Jens Ole har for nyligt valgt at opgradere sit sæsonkort fra et Standard-sæsonkort til et Premium-sæsonkort. Det har han gjort på grund af de ekstra fordele, der følger med. Nogle af de fordele, Jens Ole lægger vægt på, er bl.a. fri kaffe, parkering lige foran stadion og tæpper til de kolde kampe.

– Det er rart at vide, at der er en parkeringsplads tæt på stadion, hvor vi kan parkere. Vi kan låne et tæppe, hvis vi fryser, og vi kan hente en gratis kop kaffe at varme os på. Den lille smule ekstra, det koster, vil jeg gerne give for helhedsoplevelsen. Det er bl.a. de tiltag, der har fået mig til at opgradere mit sæsonkort.

Udover adgang til alle kampe i 3F Superliga, kvalifikationskampe til de europæiske turneringer og kampe i pokalturneringen til og med kvartfinalerne, giver sæsonkortet også forkøbsret til kampe i et eventuelt europæisk gruppespil. I sidste sæson var det Champions League-hymnen, der blev spillet på MCH Arena. Det håber Jens Ole også på kan gentage sig i denne sæson.

– Jeg håber, vi kan komme ud og spille europæisk fodbold i denne sæson. Jeg ved godt, det er svært at komme i et Champions League-gruppespil, men jeg håber som minimum, at vi kan komme ud og spille europæisk fodbold. Derudover håber jeg, at vi kan spille med om mesterskabet.

Sammenligner fans med et ægteskab

Ifølge Jens Ole er der mange gode grunde til at komme på MCH Arena i denne sæson. Med et potentielt nyt europæisk eventyr og spænding i 3F Superliga er der god grund til at få købt sig et sæsonkort. Til dem, som overvejer at købe et sæsonkort, siger Jens Ole:

– Som fan med et sæsonkort synes jeg, man skal komme og bakke op. Man skal være der på godt og ondt – lidt ligesom i et ægteskab. I modgang skal man være der, og i medgang er det ekstra sjovt at være der. Jeg ser ingen grund til at give op på sæsonkortet, fordi mesterskabet glippede til sidst.

– Kom ud og oplev stemningen og den hyggelige atmosfære, som er omkring kampene. Der bliver spillet fodbold på højt niveau, og så er der en masse spændende tiltag på vej, synes jeg.

Jens Ole har købt Premium-sæsonkort på en abonnementsløsning, da fordelene er tiltalende for ham. Man kan fortsat købe sæsonkort til den kommende sæson, og med den nye abonnementsløsning er det muligt at købe sæsonkort løbende gennem hele sæsonen.