Førsteholdet

Cheftræneren ser frem til premieren

Fredag byder på Bo Henriksens første officielle kamp i spidsen for FCM, når OB gæster MCH Arena. Han glæder sig til, at der er point på spil.

15/07/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

For en halvanden måned siden blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland.

Nu – en måneds opstartsperiode, en træningslejr og tre testkampe senere – er 46-årige Henriksen klar til sin første kamp på sidelinjen på MCH Arena.

Det sker fredag aften, når OB er modstanderen i sæsonens første kamp. Efter opstarten med den nye cheftræner er spørgsmålet naturligvis, hvor det midtjyske mandskab står.

– Vi har fået den grundform, som vi skal have, og så har vi fået finpudset nogle småting i løbet af de sidste par dage. Nu glæder vi os til, at der er point på spil. Det er trods alt det, som fodbold handler om, pointerer Bo Henriksen, som fortsætter om fredagens kamp:

– Det kræver hårdt arbejde at hive en sejr i hus, og det er selvfølgelig det, vi går efter. Vi skal gøre vores bedste hver eneste dag og i hver eneste kamp, og det starter i morgen mod OB. Det kræver også tid og tålmodighed, men vi skal have ild i øjnene. Alle skal gøre noget for hinanden, og vi skal have udtrykket fra start.

I sidste sæson tørnede FC Midtjylland og OB sammen fire gange. I ligaen blev det til en 3-1-sejr på hjemmebane og 1-1 i Odense, mens kvartfinalen i Sydbank Pokalen resulterede i en samlet 5-1-sejr til FCM.

I det store hele har FC Midtjylland været dominerende mod OB i de senere år. Siden efteråret 2014 har midtjyderne vundet ni af de seneste ti hjemmekampe mod fynboerne, hvor OB blot har vundet en enkelt gang på MCH Arena.

Bo Henriksen i sin normale udgave

Fredagens opgør mod OB kan overværes af godt 5.000 tilskuere, og den nye cheftræner satser på god opbakning fra lægterne.

– Jeg håber da, tilskuerne kan overdøve mig, lyder det med et grin fra den karismatiske træner, som ikke har tænkt sig at lave om på sin passionerede tilgang.

– I kommer til at se mig i min normale udgave. Jeg kommer ikke til at lægge bånd på mig selv. Jeg er den, jeg er. Ligesom spillerne skal vise, hvem de er, for det er helt afgørende for at vinde fodboldkampe, lyder det fra Bo Henriksen, som afslutter:

– Vi skal være autentiske og vise, hvad vi kan. Vi skal turde være der og lave det, der skal til for at vinde fodboldkampe. Og vi skal vinde.

I skrivende stund er der meget få billetter tilbage, så det er med at være hurtig, hvis du vil sikre dig en plads til sæsonpremieren.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet

Følg FC Midtjylland – OB

Det er fredag aften kl. 19.00, at FC Midtjylland og OB åbner sæsonen på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter, hvis du ikke har billet til kampen.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen uanset, om du ser kampen på stadion eller derhjemme.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play