Førsteholdet

– Vi hopper ikke i redningsbåden

Cheftræner Bo Henriksen ærgrer sig over de positive coronatilfælde, men vil ikke beklage sig over situationen og hæfter sig i stedet ved en stærk trup, der rejser til Holland for at sikre et godt udgangspunkt før returopgøret i Herning.

02/08/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Glæden over weekendens derbysejr i Viborg blev mandag vekslet til ærgrelse, da Henrik Dalsgaard, Nicolas Madsen og Pione Sisto testede positiv for Covid-19 forud for tirsdagens møde med PSV Eindhoven i tredje kvalifikationsrunde til UEFA Champions League, og det påvirker truppens forberedelser til det vigtige europæiske opgør.

Yderligere smitte i FC Midtjylland

– Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at holde smitten ude, men den er desværre kommet inden for dørene, og nu tester vi dagligt. Vi skulle have rejst til Holland i dag og trænet på stadion i Eindhoven her til aften, men vi har rykket afgang til i morgen for at minimere risikoen for yderligere smitte. Vi skal være så lidt sammen som muligt, fortæller Bo Henriksen.

– Det vigtigste er at få brudt smittekæderne, og det gør vi alt for. Vi tog ingen chancer med Dalsgaard i lørdags (han meldte sig syg på dagen, red.) og kørte i egne biler til Viborg. Det er førsteprioriteten, at vores folk ikke bliver syge. Vi er en del af et større fællesskab og helheden i Danmark, og smitten skal holdes nede på et minimum, lyder det fra cheftræneren.

Vi hopper ikke i redningsbåden

Foruden dagens tre smittetilfælde blev Mikael Anderson tidligere på ugen også testet positiv for corona, og de fire spillere sidder dermed ude i den kommende periode. Det ændrer dog ikke på målsætningen om et godt udgangspunkt forud for returopgøret i Herning tirsdag i næste uge.

– Det er altid vores mål at vinde. De fire spillere var også ude mod Viborg i weekenden, og der havde vi et stærkt udtryk, og vi dominerede kampen. Vi tager til Holland for at levere en god præstation for os selv og for Danmark, og jeg garanterer, at vi kommer med alt, hvad vi kan. PSV er et dygtigt fodboldhold, og de har en voldsom individuel kvalitet, som vi har sund respekt for, men vi kommer for at tage et godt resultat med hjem, fastslår Bo Henriksen.

– Vi har en bred trup med masser af kvalitet, og vi skal kunne klare at have fire mand ude. Det kunne også have været skader eller karantæner, så vi hopper ikke i redningsbåden, fordi vi mangler en gruppe spillere. Vi skal ud og skabe et fornuftigt udgangspunkt, lyder det stålfast.

Fokus på det vi kan gøre noget ved

Smitten i klubben betyder, at de daglige rutiner nok engang er sat på pause, og al indendørsaktivitet er aflyst. Normalt trænes der på kampstadionet forud for en UEFA-kamp, men grundet flytningen af afrejsen til Holland trænede spillerne i dag i Ikast, hvorefter der var taktikmøde i det fri.

– Det bedste ved denne gruppe er, at de bare glæder sig til at komme ud og spille kampen, og de har fortjent at stå på denne scene. Vi fokuserer på det, vi kan gøre noget ved. Det er spild af energi at fokusere på alt det andet, så der er ingen undskyldninger, fastslår cheftræneren.

Spillerne og staben fik alle foretaget en ny PCR-test i morges, som der forventes svar på i løbet af aftenen.

Portugisisk eller russisk modstand i playoff-runden

Skulle vi sende PSV Eindhoven ud, venter enten Spartak Moskva eller Benfica i den afgørende playoff-runde, hvor en samlet sejr vil sende os til gruppespillet i Champions League.

Den mulige playoff-runde i kvalifikationen afvikles den 17./18. august med returopgør den 24./25. august, hvor vi vil starte på udebane og slutte hjemme på MCH Arena.

Hvis det ikke lykkes at avancere mod PSV Eindhoven, ryger vi i gruppespillet i Europa League.

Følg kampen

Opgøret starter kl. 20.00 tirsdag aften, og du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay eller følge den i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Under kampen kan det anbefales at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Det er en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play