Førsteholdet

Fraulo efter debut: Det er stort

Oscar Fraulo blev i går sæsonens femte spiller fra akademiet til at få debut på førsteholdet. Midtbanetalentet sætter ord på sine første minutter i FCM-trøjen.

11/08/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Den nye sæson har på mange måder været hektisk for FC Midtjylland. Otte kampe på 25 dage har givet en foreløbig 2. plads i 3F Superliga og en plads i Europa League-gruppespillet.

I de otte kampe har hele fem produkter af FCM’s akademi fået debut på seniorniveau, og den seneste debutant er 17-årige Oscar Fraulo, som i går løb på banen ti minutter før tid mod PSV.

– Det er stort. Det er det, jeg har kæmpet for, siden jeg kom til klubben, så jeg er da mega glad for at få debut, smiler Oscar Fraulo efter slutfløjtet.

– Det er noget, jeg har set frem til i lang tid. Nu har jeg fået debuten, og så er det en drivkraft for at komme endnu mere i spil. Det var en god oplevelse at være med på højeste niveau, og nu er jeg bare mere motiveret for at vise mig frem både til træning og i kamp, uddyber debutanten.

Oscar Fraulo blev skiftet ind på den centrale midtbane, og han kunne hurtigt mærke et højere tempo end sædvanligt.

– Jeg tager de ti minutter som god læring. Det var en kamp i højt tempo, og man skulle være ekstra klar i forhold til, hvad man er vant til, men det var super fedt, siger Fraulo.

Oscar Fraulo er ikke den eneste Fraulo i FC Midtjylland. Hans lillebror Gustav spiller på U17-mandskabet, og han var også i aktion i går. Det var på det danske U17-landshold, hvor han spillede højre back mod Sverige.

Storebror Oscar Fraulo har mod på mere end blot debuten, og han agter at byde sig til som en spilstyrende midtbanespiller.

– Det er min ambition, at jeg en dag skal spille fast på førsteholdet. Det er klart. Jeg vil gerne bidrage som en midtbanespiller, der tør tage bolden til sig og være spilstyrende, lyder det fra 17-årige Oscar Fraulo.

Portræt af Oscar Fraulo: Uimponeret og sulten

Stort tillykke med debuten til Oscar Fraulo.