U17 sejrede på svær udebane

U17 sejrede i Randers efter et opgør, hvor hjørnesparkene blev afgørende.

14/08/21
Karsten Vestergaard

Første halvleg forløb uden de store chancer til nogen af holdene. FCM var klart mest på bolden og spillede sig godt ud af det høje pres, Randers forsøgte sig med i kampens start, men de gode ansatser blev ikke forløst.

For ofte strandede det, når FCM’erne nåede frem til Randers’ felt.

– Jeg synes, vi gør mange ting rigtigt, men vi formår ikke at spille chancerne store, erkendte Claus Therkildsen.

Hjemmeholdets offensive output var heller ikke noget at skrive hjem om. Kronjyderne lurede på omstillinger og sparkede konsekvent målsparkene langt og til duel. Ingen af delene voldte en solid FCM-trebackkæde problemer.

Stolpeskud gav bagslag

For begge mandskaber gjaldt det således om at udtænke nogle offensive løsninger i halvlegen, og umiddelbart lykkedes det bedst for FCM’erne.

På et godt løb i dybden kom Christian Jørgensen fri til afslutning, men Randers-keeper Mathias Simonsen fik verfet afslutningen ud på stolpen, hvorfra bolden sprang tilbage i spil.

Det gav en omstilling, der mundede ud i et hjørnespark til hjemmeholdet. Med ryggen mod mål fik en Randers-spiller snittet bolden videre med hovedet, og i en klump af med- og modspillere fik Malthe Henning kuglen i kassen.

At komme bagud mod de disciplinerede kronjyder var ikke noget ønskescenarie, men FCM’erne formåede at holde næsen i sporet, og ni minutter senere betalte de værterne tilbage med samme mønt. Et hjørnespark blev slået ind i feltet, hvor en FCM-forsvarer fik den forlænget til fjerneste stolpe, hvor Adam Nygaard Andersen udlignede med en inderside. 1-1.

Udligningen var fortjent, og efterfølgende satte FCM’erne sig tungt på spillet. Randers havde svært ved at komme på bolden og var sjældne gæster på FCM’s banehalvdel.

Syv minutter før tid lykkedes det FCM’erne at komme foran, og for tredje gang i opgøret kom målet efter et hjørnespark. Igen tog Jonathan Asp sig af leveringen, og han fandt indskiftede Gustav Bjerge, der headede bolden i nettet.

Efterfølgende fik Malte Melin spillet sig frem til et par gode muligheder for at lukke kampen helt, men selvom FCM’erne ikke fik scoret det tredje mål, kom Randers ikke tæt på at få udlignet.

– Jeg synes sgu, de var cool, drengene, bemærkede Claus Therkildsen om slutfasen.

– Det er en rigtig svær udebane, og det blev en hårdt spillet kamp, så det er et rigtigt godt rygstød at tage herfra med en sejr. Jeg synes, vores trebackkæde så rigtig stærk ud, og derudover er jeg meget tilfreds med det, de fire indskiftere kommer ind og leverer. De viste, at de havde noget at byde ind med, og det er det, man som træner håber og ønsker, fortæller Therkildsen, der også fandt grund til at fremhæve assistenttræner Rune Düring – manden med ansvaret for FCM U17’s standardsituationer.

FCM U17 spiller igen på fredag kl. 18.00, hvor modstanderen er AaB. Kampen spilles i Ikast. Se de øvrige resultater fra U17 Ligaen.

Randers FC U17 – FC Midtjylland U17 1-2 (0-0)

53′ 1-0 Malthe Stadsgaard Henning
62′ 1-1 Adam Nygaard Andersen
83′ 1-2 Gustav Bjerge (assist Jonathan Asp)

FCM U17 (3-5-2): Christian Rust – Mads Nybo Andersen, Malthe Bøndergaard, Adam Nygaard Andersen (85′ Mikel Gogorza) – Simon Kristiansen (60′ Gustav Bjerge), Jonathan Asp, Lasse Overgaard (72′ Timothy Kongsbak), Jonathan Lindekilde (60′ Mathis Konradsen), Gustav Fraulo – Malte Melin, Christian Jørgensen.