Et effektivt højt pres banede vejen for en 3-0-sejr over AaB fredag aften.

21/08/21
Karsten Vestergaard

Begge mandskaber praktiserede fodboldfilosofien “De seks F’er” – Fuld Fart Frem Fra Første Fløjt – hvilket altid er et godt udgangspunkt for en underholdende kamp.

I forhold til de to klubbers træningskamp tidligere på måneden havde AaB dog været så udspekulerede, at de havde justeret deres første presspil, så de kun pressede med to mand mod normalt tre.

Det gav lidt indledende hovedbrud for FCM’erne, men efter ti minutter satte de sig ganske eftertrykkeligt på spillet, selvom AaB på ingen måde var ufarlige, hvilket de demonstrerede med et stolpeskud.

Det var dog helt efter spil og chancer, at Gustav Bjerge gjorde det til 1-0 i det 41. minut. Midterforsvareren steg op og styrede med hovedet Gustav Fraulos frispark over i det lange hjørne – det var Bjerges anden hovedstødsscoring i lige så mange kampe.

Ulvene moste ufortrødent på efter pausen, og efter godt fem minutters spil blev AaB’s keeper presset til at lave en hasarderet aflevering op i banen. Malte Melin opfangede bolden, tog et træk og åbnede med en inderside sin målkonto for denne sæson.

FCM’erne undlod klogeligt at stille sig tilbage og fortsatte i stedet med at spille det aggressive spil, der havde bragt dem på 2-0.

Tyve minutter før tid nettede Malte Melin for anden kamp i træk – et for ham ret karakteristisk mål, hvor han brød igennem over venstresiden og skruede bolden ind ved den fjerneste stolpe.

Det var kampens afgørelse. FCM’erne holdt dampen oppe i den resterende tid og var reelt tættere på 4-0, end AaB var på at få reduceret.

Dermed kunne Claus Therkildsen for anden kamp notere sig en bemærkelsesværdigt “voksen” indsats af sit hold:

– Jeg synes, det så virkelig stabilt og sammentømret ud. Vi leverer igen en god defensiv indsats, der er baseret på, at vi tør presse højt og spille meget mand-mod-mand samt at vi vinder vores dueller. I kampen mod Randers havde vi bolden i 71% af tiden, og mod AaB havde vi også meget besiddelse. Ikke at det er et mål for os at have bolden meget, men det siger alligevel noget om, at vi dominerer kampene, og at modstanderne har haft svært ved at sætte noget spil sammen, udtalte han efter kampen.

FCM U17 spiller igen på hjemmebane i den kommende weekend. Esbjerg kommer på besøg lørdag kl. 13.00.

FC Midtjylland U17 – AaB U17 3-0 (1-0)

41′ 1-0 Gustav Bjerge (assist Gustav Fraulo)
51′ 2-0 Malte Melin
69′ 3-0 Malte Melin (assist Christian Jørgensen)

FCM U17 (3-5-2): Christian Rust – Adam Nygaard Andersen, Gustav Bjerge, Malte Bøndergaard – Mathis Konradsen (49′ Simon Kristiansen), Jonathan Lindekilde (64′ Sofus Johannesen), Lasse Overgaard (77′ Timothy Kongsbak), Jonathan Asp (87′ Mahdi Babaiasl), Gustav Fraulo – Malte Melin, Christian Jørgensen (77′ Mikel Gogorza).