Førsteholdet

Bach Bak: Fremadrettet udtryk bliver nøglen

Varm op til aftenens opgør mod Brøndby med assistenttræner Kristian Bach Bak, som ser frem til kampen og fortæller, hvad den forgangne uge er blevet brugt på.

29/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Efter en hektisk sæsonstart med masser af opgør lige efter hinanden har FC Midtjylland-lejren faktisk haft otte dage siden den seneste kamp. Derfor har der været tid til mere restitution og træning i den forgangne uge.

– Det er altid dejligt at spille mange kampe, men i en uge som den her har vi også haft muligheden for at træne lidt mere. Det er også godt. Samtidig har nogle af de spillere, som har været mest spændt for, kunne restituere mere end normalt, fortæller Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Det har været en god uge, hvor vi selvfølgelig har haft fokus på nogle ting op mod Brøndby-kampen. Derudover er det også en spændende uge i og med, at det er den sidste uge, før transfervinduet lukker. Derfor er det mentale fokus super vigtigt. Det er vi klar over som trænere og har sørget for, at alle er 100 procent klar til opgaven.

Aftenens kamp mod Brøndby er den sidste inden landskampspausen. Transfervinduet lukker tirsdag aften ved midnat.

Tabellen fortæller ikke det hele

Brøndby er som bekendt forsvarende danske mestre, men i den nye sæsons første seks kampe har de fortsat den første sejr til gode.

Med fire uafgjorte og to nederlag er de således 11 point bag FC Midtjylland, men det får ikke FCM-lejren til at respektere dagens modstander mindre.

– Man skal passe på med kun at kigge på point i tabellen, og vi tager ikke let på opgaven. Vi har set Brøndbys kamp mod Salzburg i midtugen, hvor jeg synes, de kom med et helt andet udtryk og var langt farligere end tidligere på sæsonen, siger Bach Bak.

Brøndby er ligesom FC Midtjylland klar til Europa League-gruppespillet, efter de blev slået ud af Red Bull Salzburg i CL-kvalifikationen. Begge mandskaber har ligeledes været ramt af corona-smitte i truppen i løbet af den seneste måned.

– Nu har de også fået en flok spillere tilbage efter corona, så mon ikke de står snorlige og er helt klar mod os. Det bliver en svær kamp, og på et Brøndby Stadion med fuld kapacitet kan de også få vinger, så vi skal ramme vores topniveau, understreger Kristian Bach Bak.

I sidste sæson vandt FC Midtjylland tre gange over Brøndby, mens det seneste indbyrdes opgør blev tabt efter en tidlig udvisning til Paulinho.

Ambitionen for søndagens sene kamp er da heller ikke til at tage fejl af.

– Vi går ind til hver kamp for at vinde. Uanset hvor vi spiller, har vi det samme mindset. Vi skal fremover feltet, spille noget underholdende fodbold og skabe en masse chancer. Vores dyder med det fremadrettede udtryk, som har set godt ud på det seneste, bliver også nøglen mod Brøndby, lyder analysen fra Kristian Bach Bak, som afslutter:

– Vi glæder os til kampen og satser selvfølgelig på at gå på landskampspause med tre point.

Følg Brøndby IF – FC Midtjylland

Der er kampstart i aften kl. 20.00 på Brøndby Stadion. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Under kampen kan det anbefales at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Det er en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere og meget mere statistik.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play