Førsteholdet

– Vi skal være bedre til at konvertere chancerne

Assistenttræner Henrik Jensen ærgrer sig over nederlaget til Brøndby, hvor misbrugte scoringsmuligheder blev udslagsgivende for kampens resultat.

30/08/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Søndag aften bød på FC Midtjyllands første liganederlag i seks kampe, da Brøndby snuppede en 2-0-sejr på Brøndby Stadion.

Midtjyderne kom ellers godt fra land, og de cirka 400 medrejsende midtjyske fans, som leverede god opbakning kampen igennem, kunne se FCM misbruge tre oplagte målchancer indenfor de første ti minutter.

– Vi fik en super god start på kampen, hvor vi skabte en masse chancer med flere gode gennembrud og pressituationer, men vi formåede ikke at konvertere dem til mål. Det er ærgerligt, og det fik stor indflydelse på kampens resultat, at vi ikke fik scoret på de kæmpe chancer, fortæller assistenttræner Henrik Jensen.

Pione Sisto havde også muligheden for at bringe FCM foran kort før pausen, men i stedet var det Brøndby, som scorede to gange i den første halvdel af anden halvleg.

– Anden halvleg er en lidt anden historie, hvor Brøndby var bedre end os, men vi gav heller ikke os selv de bedste forudsætninger ved at misbruge de mange målchancer i starten af kampen, erkender Henrik Jensen og fortsætter:

– Vi er ærgerlige over vores anden halvleg. Hverken med eller uden bolden præsterede vi særligt godt, men vi må også give kredit til Brøndby. De spillede en god anden halvleg og gjorde det svært for os. Vi har lidt, vi skal hjem og kigge på.

Målt på Expected Goals ‘vandt’ FCM 2,11 – 1,06, og det vidner om gode evner til at skabe chancer, som også har været kendetegnende for størstedelen af sæsonstarten.

– Vi skal arbejde videre med de ting, som vi har gjort godt i de seneste kampe. Når vi har kort afstand i holdet, er vi stærke i presspillet, og vi har kompetencerne til at skabe mange chancer. Vi skal bare være bedre til at konvertere dem til mål, lyder det fra assistenttræneren.

Landskampspause venter

Efter en hektisk indledning på sæsonen er der nu efterårets første landskampsperiode. 11 spillere i truppen skal afsted på landsholdstjeneste, mens resten af holdet har to uger uden 3F Superliga.

– Nogle skal restituere, mens andre skal træne ekstra, og der er også en reserveholdskamp. Det bliver et lidt differentieret forløb afhængig af spillernes belastning, fortæller Henrik Jensen om, hvad kamppausen skal bruges på.

Næste kamp i ligaen er fredag den 10. september, når FC Nordsjælland gæster MCH Arena.

– Først skal vi lige evaluere på kampen her og lære af den, og så har vi en god periode op til Nordsjælland-kampen, hvor vi selvfølgelig skal forberede os bedst muligt og være klar til at komme op på hesten igen, afslutter Henrik Jensen.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet