Førsteholdet

Bach Bak før topbrag i Parken: Ligaens to bedste hold

Assistenttræner Kristian Bach Bak beretter om en trup, der glæder sig til søndagens kamp mod FCK. Planen er at fortsætte de spillemæssige takter fra Ludogorets-kampen.

18/09/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Det er den direkte duel om førstepladsen, som løber af stablen i Parken i morgen aften, når F.C. København og FC Midtjylland tørner sammen.

Københavnerne fører pt. 3F Superliga med to point ned til midtjyderne. Begge hold var i europæisk aktion torsdag aften, hvor FCK vandt deres Conference League-opgør i Slovakiet, mens FCM spillede 1-1 mod Ludogorets.

Kristian Bach Bak er tilfreds med præstationen torsdag aften, og de dyder skal viderebringes i den vigtige topkamp.

– Jeg er mega stolt af præstationen, og at vi kan dominere så meget i en Europa League-kamp og holde modstanderen nede på én chance, som ikke engang er en chance. Vi holdt dem helt væk fra vores felt ellers. Vi skaber det, vi skal, men vi mangler den sidste skarphed og kynisme i deres felt, vurderer Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Udtryksmæssigt var det præcis det, vi gerne ville, og den tilgang tager vi med til Parken. Om der så skal laves nogle små justeringer rent taktisk eller i presset, kan sagtens tænkes, men vi vil vise det samme udtryk som mod Ludogorets.

– Vi skal turde spille

Bach Bak forventer, at FCM kommer til at have mindre boldbesiddelse end mod Ludogorets, hvor midtjyderne var på bolden 59% af tiden. Det blev da også vekslet til mange chancer, og søndag skal skarpheden være højere.

– FCK kommer måske til at have bolden en smule mere, end Ludogorets havde det, men det ændrer ikke på, at vi skal være aggressive og direkte i vores spil. Som altid er det vigtigt, at vi er modige både med og uden bold, påpeger assistenttræneren, som uddyber:

– Vi skal turde at spille med bolden. Vi har spillerne til at sætte nogle rigtigt gode angreb sammen, og det skal vi udnytte til forhåbentligt at skabe masser af chancer igen. Og så skal de bare sættes i kassen.

Netop det med at skabe chancer har FCM været gode til i sæsonens første to måneder. Således er midtjyderne noteret for 105 målchancer i de første otte ligakampe – flest af alle – mens FCK har skabt 97 chancer.

Forsmag på mesterskabskampen i fed kulisse

FCK har meldt ud, at der er udsolgt på tribunerne til søndagskampen, hvor omkring 1.000 FCM-fans tager plads i udebaneafsnittet, og den kulisse er holdet spændt på.

– Vi glæder os helt vildt til et fyldt stadion. Det er sådan, det skal være, og det er det, vi alle sammen ånder og lever for i fodboldverdenen, siger Bach Bak.

– At de så hurtigt kan fylde Parken vidner om, at det er to klassemandskaber, som skal møde hinanden. Det kunne sagtens gå hen og blive en forsmag på mesterskabskampen, så selvfølgelig er der mange, som gerne vil ind og se det, tilføjer han.

I de seneste 17 indbyrdes opgør mellem FCM og FCK har FC Midtjylland trukket sig sejrrigt ud af de 12. Senest blev det dog til et 4-2-nederlag i Mesterskabsspillet i maj måned.

Nu er det tid til den første kamp mellem de to mandskaber i den nye sæson, og det er noget, FCM-lejren ser frem til.

– Vores spillere er typer, som rigtigt godt kan lide at spille under ekstra meget pres og larm fra lægterne, så jeg er sikker på, at vi har et hold, som kan performe godt i den kulisse, vurderer den 38-årige assistent, som ikke lægger skjul på, at holdet skal ramme et højt niveau mod formstærke FCK:

– Det er ligaens to bedste hold i øjeblikket, som møder hinanden, så jeg forventer en kamp i højt tempo og på højt niveau. Det er klart, at vi skal præstere vores maksimale for at hente en sejr, og det gør vi selvfølgelig alt for at være klar til.

Følg F.C. København – FC Midtjylland

Der er kampstart kl. 18.00 i Parken. Hvis du ikke er med i udebaneafsnittet, kan du se kampen på TV3+ og Viaplay. Opgøret kan også følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på plads på stadion eller i sofaen, er det værd at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Her får du masser af fodboldindsigt med live statistik såsom Expected Goals og Heat- og Touch Maps.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play