Førsteholdet

Optakt til Randers-kampen: – Tempoet bliver afgørende

Varm op til eftermiddagens opgør med assistenttræner Henrik Jensen, som fortæller, hvordan de tre point skal hentes mod Randers.

26/09/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

De seneste 23 gange, at FC Midtjylland og Randers har mødt hinanden, er FCM gået fra banen uden at tabe, og i 19 af de kampe er det blevet til sejr.

Det historiske overtag er dog ikke noget, som fylder i FCM-lejren.

– Det spekulerer vi slet ikke over. For os drejer det sig 100 procent om at sætte spillerne op til den gode præstation, og der hjælper sådan en historik ikke så meget. Vi har i højere grad kigget på Randers’ seneste kampe frem for tidligere indbyrdes kampe, fortæller assistenttræner Henrik Jensen.

Henrik Jensen har masser af respekt for dagens modstander, som kommer til MCH Arena som forsvarende pokalvindere, hvilket har sendt dem i Conference League. De indtager samtidig en aktuel fjerdeplads i tabellen.

– Randers har været stærke i en længere periode, og de har masser af kvalitet både som kollektiv og individuelt. Det kommer til at kræve en god præstation fra vores side at slå dem, men det har vi også fuld tiltro til, at vi kan gå ud og levere, lyder det fra Henrik Jensen.

– Tempoet bliver afgørende

Den tidligere FC Midtjylland-anfører og -cheftræner Thomas Thomasberg har stået i spidsen for Randers siden sommeren 2018. Kendetegnet ved en stærk defensiv har de udviklet sig, og i sidste sæson var de i Mesterskabsspillet for første gang.

Af den grund fremhæver Henrik Jensen, at tempoet i spillet skal være højt, og at offensiven skal ramme et højt niveau.

– Som altid går vi til kampen med et offensivt mindset. Det ændrer sig ikke så meget fra kamp til kamp, at vi gerne vil presse højt og skabe masser af chancer, forklarer FCM-assistenten og fortsætter mere specifikt om dagens kamp:

– Det er ikke utænkeligt, at Randers kommer til at stå kompakt, og de har skabt masser af succes med deres gode organisation. Så vi skal spille hurtigt og være dygtige i gennembrudspillet. Det har vi også spillerne til, så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan gå ud og dominere kampen.

– Tempoet bliver afgørende. Både i vores presspil og med bolden skal vi vise, at vi kan gøre det hele i et højere tempo, uddyber Henrik Jensen.

God stemning i truppen

FC Midtjylland er i øjeblikket inde i en periode med seks kampe på bare 17 dage. Det kompakte program er dog ikke noget, som bekymrer FCM-lejren, hvor der er højt humør.

– Der er en rigtig god stemning i truppen. Det er klart, at vi havde en fantastisk oplevelse i sidste uge i Parken, som selvfølgelig gav ekstra selvtillid. Pokalkampen i Kjellerup var også rigtig fin, hvor vi fik set nogle flere spillere i aktion, og siden da er vi stille og roligt begyndt at fokusere på Randers-kampen, beretter den 36-årige assistenttræner.

– Nu glæder vi os til at komme ud og spille på hjemmebane foran vores fans. Vi satser på en god kamp og tre point, afslutter Henrik Jensen.

Bevidst brasiliansk satsning

Følg FC Midtjylland – Randers FC

Der er kickoff kl. 14.00 på MCH Arena, og du kan fortsat nå at sikre dig en plads på stadion.

Ellers kan kampen ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet