Akademiet

Optakt: U17 og U19 møder kommende pokalmodstander

Der er dømt dobbeltopgør i U-ligaerne, når Brøndby IF's U17- og U19-hold gæster EDC Arena lørdag eftermiddag.

29/10/21
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Torsdag aften kunne FC Midtjyllands førstehold spille sig videre i Sydbank Pokalen efter et drama i forlænget spilletid mod AaB. Efter kampen skulle Bo Henriksens gamle kollega hos TV3, Kenneth Emil Petersen, finde FC Midtjyllands modstander i kvartfinalen, som netop blev lørdagens gæster fra Vestegnen. Dermed venter der fire opgør mod de blå-gule, inden de to akademihold og 3F Superliga-holdet går på vinterpause.

Det er FC Midtjyllands U19-hold, der forhåbentligt bliver det første af de tre hold, som sender Brøndby tilbage til Sjælland med et nederlag. FC Midtjyllands U19-hold var senest i aktion tirsdag aften, og dette kastede en 1-0-sejr af sig efter en flot defensiv præstation, hvor Kenneth Andersens bagerste mænd kunne registrere sæsonens første clean sheet.

FC Midtjylland er dermed ved at komme i omdrejninger efter en række succesfulde kampe i den seneste måned, som både har betydet succes i den hjemlige liga samt en magtdemonstration mod de norske mestre fra Rosenborg i ungdomsfodboldens svar på UEFA Champions League.

Det tyder derfor på, at U19 meget godt mestrer kunsten i at balancere mellem nationale og internationale kampe. Og denne svære disciplin skulle også gerne fortsætte i den kommende uge, da FCM rejser til Trabzon på tirsdag den 2. november for at møde de tyrkiske mestre i det første opgør af to mod Trabzonspor i 2. runde af UEFA Youth League.

Men først gælder det Brøndby, som har haft en god start på sæsonen, og som i skrivende stund befinder sig på en 4. plads. Der er derfor lagt op til en svær opgave for de forsvarende danske U19-mestre, som skal forsøge at vinde anden hjemmekamp i træk for første gang i sæsonen.

Kampens spilles den 30. oktober med kampstart kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U19: FCM – BIF

Dernæst er det FC Midtjyllands U17-hold, som også møder Brøndby på EDC Arena. FC Midtjyllands flotte sæsonstart, som bød på tre sejre i tre kampe, har desværre lidt et knæk. I holdets to sidste kampe har man tabt 2-3 på hjemmebane til henholdsvis AC Horsens og FC Nordsjælland. Brøndbys sidste to kampe har også været med cifrene 2-3 – dog med Brøndby som vinder. Dette sender pt. gæsterne på en øjeblikkelig 1. plads – dog med to færdigspillede kampe mere end FC Midtjylland.

Mens FCM har været et af de bedste defensive hold i U17 Ligaen, ligger gæsterne tungt på pladsen som det mest sprudlende offensive hold i rækken. Hele 36 mål har de blå-gule fra Vestegnen scoret i ni kampe. Dette giver lørdagens udehold et gennemsnit på imponerende fire mål scoret pr. kamp.

Brøndbys farlige offensiv kom særligt til udtryk i sæsonens første fire kampe, hvor der blev scoret otte, syv og seks mål. Men hvis der er et hold i årets U17 Liga, der kan stoppe Brøndbys offensiv, må det være FC Midtjylland. Det midtjyske mandskab har i indeværende sæson noteret sig fire clean sheets i syv kampe.

Der er derfor lagt op til et spændende opgør, når den velsmurte Brøndby-offensiv gæster FC Midtjyllands solide betondefensiv på EDC Arena. Kampens spilles den 30. oktober med kampstart kl. 15.15, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U17: FCM – BIF