Akademiet

FCM tager første stik mod Trabzonspor i Youth League

FC Midtjyllands ældste akademister sikrede sig et godt udgangspunkt i den første af to kampe mod Trabzonspor i 2. runde i Youth League med en 5-2-sejr på udebane.

02/11/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Efter magtdemonstrationen mod Rosenborg i 1. runde af Youth League, hvor FC Midtjylland avancerede med en samlet 14-3-sejr, var holdet nu klar til 2. runde i den prestigefyldte ungdomsturnering.

Her var modstanderen de tyrkiske U19-mestre fra Trabzonspor i et nyt dobbeltopgør. Første kamp blev spillet tirsdag eftermiddag i Trabzon, der er placeret i den nordøstlige del af Tyrkiet.

Godt nok var der geografiske forandringer i forhold til 1. runde, men kampbilledet med masser af mål fortsatte ufortrødent. Således snuppede FC Midtjylland en sejr på hele 5-2 og sikrede sig dermed et glimrende udgangspunkt forud for returopgøret.

Sejren blev grundlagt på en suveræn indledning på kampen, hvor Mikkel Fischer, Mads Hansen og Danijel Djuric med en scoring hver sørgede for 3-0 til FCM efter bare 23 minutters spil i Tyrkiet.

– Selvom vi kun havde haft mulighed for at se én kamp med dem på forhånd, blev det et opgør, som vi havde forventet. Trabzonspor kom med stor fysik og høj fart og var generelt et modent hold, men det fik vi grebet rigtigt godt an, beretter U19-cheftræner Kenneth Andersen og fortsætter om den første del af kampen:

– Vi kom hurtigt foran 3-0, og det er jo klart, at det var rigtigt godt at stå i den situation.

Hjemmeholdet fik dog bragt spændingen tilbage i opgøret med to hurtige scoringer kort før pausefløjtet gennem deres styrke i luftspillet i feltet.

– Det var ikke fordi, at vi slækkede på noget, men de lykkedes med at få bragt bolden i feltet i et par situationer, og det var en af deres største styrker, og så fik de scoret to mål på det, siger Kenneth Andersen.

Pludselig var opgaven i omklædningsrummet i pausen at komme ovenpå mentalt efter de to reduceringer.

– Den var lidt svær, fordi vi havde spillet en rigtig fin halvleg, men nu var det pludselig dem, som følte, at de havde momentum, fortæller Kenneth Andersen om pausen og uddyber:

– Derfor skal der lyde en kæmpe ros til drengene for den mentalitet, de kom ud til 2. halvleg med. Mentalt var det selvfølgelig en udfordring, men taktisk lykkedes vi også endnu bedre efter pausen. Vi fik rykket det hele lidt højere op og scoret til 4-2 relativt hurtigt.

Opgøret var dog ikke lukket endnu, og 20 minutter før tid fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark.

– Det var igen en situation som ved deres to mål, hvor de lagde en høj bold i boksen, men denne gang førte det til et straffespark. Det brændte de heldigvis. Den ramte stolpen, og så løb vi kontra og scorede til 5-2 i angrebet efter. Så var brøden ligesom taget af den værste spænding, lyder det fra Kenneth Andersen.

Begge mål i 2. halvleg blev scoret af Mads Hansen, som dermed noterede sig for et hattrick i den målrige sejr.

Kenneth Andersen glæder sig over resultatet og det gode udgangspunkt forud for returopgøret.

– Jeg er mest af alt tilfreds med drengenes mentale indstilling efter pausen, og det er i sidste ende det, der skaffer os en rigtig god sejr. Det skal de have masser af ros for, og vi er selvfølgelig super glade for at tage et godt udgangspunkt med os hjem, afslutter cheftræneren.

Returopgøret mod Trabzonspor spilles tirsdag den 23. november kl. 14.00 på EDC Arena i Ikast, og den samlede vinder går videre til playoff-runden i Youth League, som spilles på den anden side af nytår.

Trabzonspor U19 – FC Midtjylland U19 2-5 (2-3)

7′ 0-1 Mikkel Fischer
29′ 0-2 Mads Hansen
23′ 0-3 Danijel Djuric
41′ 1-3 Trabzonspor
44′ 2-3 Trabzonspor
58′ 2-4 Mads Hansen
71′ 2-5 Mads Hansen

Start XI (4-3-3): Christian Rust, Victor Bak, Pontus Texel, Mikkel Fischer, Jakob Leerhøj, Oscar Fraulo, Andreas Nibe, Oliver Sørensen, Danijel Djuric, Aral Simsir, Mads Hansen.