Førsteholdet

– Fansene fortjente bedre

Erik Sviatchenko og Bo Henriksen ærgrer sig over søndagens nederlag til AGF, men de har til gengæld store roser til de mere end 1.800 medrejsende FCM-fans.

08/11/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Søndag blev FC Midtjylland noteret for sæsonens tredje liganederlag, da AGF var knusende kyniske i 15. runde i 3F Superliga og vandt 3-0.

Det var ellers et FCM-mandskab, som indledte opgøret med et overtag i spillet.

– Jeg synes egentligt, at vi starter meget fint og har kontrol på kampen. Vi har bolden meget og kommer godt over kanterne – dog uden at blive helt farlige, beretter Erik Sviatchenko om kampens første kvarter.

I det 15. minut fik det midtjyske forsvar for første gang den skarpe AGF-offensiv at føle, da Patrick Mortensen gjorde det til 1-0. Da dommeren fløjtede til pause, var resultatet på måltavlen 3-0.

– De er vel oppe i vores felt fire gange i første halvleg og får så scoret tre mål. Det er selvfølgelig irriterende, at vi lukker de mål ind, men vi må også give dem, at de var effektive, siger Erik Sviatchenko og opsummerer:

– Det var lidt surrealistisk at komme til pause og være bagud 3-0.

Cheftræner Bo Henriksen nikker genkendende til sin anførers følelse efter kampen.

– Det er sådan, fodbold er. Vi kender det jo selv, at nogle gange er man vanvittigt effektiv, hvor det hele går ens vej. I dag (i går, red.) gik det AGF’s vej, og vi havde måske det uheld, som vi ikke har haft før i denne sæson, konstaterer Bo Henriksen efter slutfløjtet i Aarhus.

– Over en hel sæson går det nok lige op, så det er ikke fordi, at det her nederlag giver grund til kæmpe bekymring. Men det ændrer ikke på, at vi er trætte af at tabe til AGF. Vi manglede energi i spillet, og vi kom ikke frem til så mange chancer, som vi gerne ville, tilføjer cheftræneren og fortsætter:

– Vi skal fokusere på det, som vi har gjort godt i den seneste periode, fordi kampen her var et gok i nøden for os alle sammen. Som sagt, sådan er det nogle gange, men jeg er sikker på, at vi nok skal komme tilbage og få bedre resultater end i dag (i går, red.).

Trods søndagens pointtab topper FC Midtjylland fortsat 3F Superliga med fem point ned til F.C. København.

Ros til fansene

Gennem hele efteråret har masser af midtjyske fans været en støttende faktor på udebane efter halvandet år med corona-restriktioner og tomme udebaneafsnit. En af sæsonens foreløbige kulminationer på fansiden kom i går, hvor over 1.800 FCM-fans var på plads på Ceres Park.

De bød spillerne velkommen med en flot tifo, og det gik ikke ubemærket hen.

– Det var fantastisk at se så mange fans i udebaneafsnittet, og det var en fed tifo til indmarchen, så det gør det bare endnu mere ærgerligt, at vi ikke kunne fejre en sejr sammen med dem efter kampen, lyder det fra Erik Sviatchenko.

– De skal have kæmpe ros for deres indsats. De blev ved gennem hele kampen, og de fortjente bedre. Vi vil give dem en sejr næste gang, og jeg håber, at der igen er mange med der, fortsætter kaptajnen.

Bo Henriksen noterede sig også de mange FC Midtjylland-fans.

– Det er super fedt. Det er et voldsomt statement, at vi her i Aarhus har så mange fans med. Det vidner om en god fankultur, og det betyder selvfølgelig en helt masse for os, pointerer Bo Henriksen.

Næste gang, fansene kan se FCM i aktion, er hjemme på MCH Arena, når Brøndby kommer til Herning søndag den 21. november kl. 18.00.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet