Førsteholdet

Bo Henriksen: Det bliver nogle fede kampe med kæmpe intensitet

Varm op til kvartfinalen i Sydbank Pokalen med cheftræner Bo Henriksen, som giver sine forventninger til mødet med Brøndby, hvor spillernes energiniveau skal højnes.

04/12/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Et imponerende og intenst efterår nærmer sig sin ende. 28 kampe fordelt på 20 uger har kastet en førsteplads i ligaen og mulighed for avancement i Europa League og Sydbank Pokalen af sig.

Nu står en af halvsæsonens sidste opgaver for døren. Det er kvartfinalen i pokalturneringen, hvor FC Midtjylland møder Brøndby i et dobbeltopgør i morgen og næste søndag.

– Pokalen er en super fed turnering at spille. Jeg har aldrig prøvet at være i pokalfinalen, og det kunne jeg da godt tænke mig. Det er vores drøm og ambition at gå hele vejen, og det er noget, vi har prioriteret gennem efteråret, lyder det fra cheftræner Bo Henriksen, som holder fokus på kvartfinalen.

– Vi skal over nogle bump på vejen for at komme dertil, og der er Brøndby et af dem. Nu skal vi i første omgang gøre alt for at komme over det bump, og det starter i morgen, fortsætter Bo Henriksen.

I mandags led Bo Henriksens mandskab et skuffende pointtab mod Vejle, som udlignede i overtiden, men det har ikke fyldt i FCM-lejren i den forgangne uge.

– Vi har fokuseret på at forberede os så godt som muligt på den fede uge, vi går i møde. Vi har givet drengene en masse energi, tryghed og tro på, at nu skal vi ud og angribe de sidste tre kampe. Dem glæder vi os enormt meget til, slår Bo Henriksen fast.

Mellem de to Brøndby-kampe i pokalturneringen har FC Midtjylland et udebaneopgør mod Ludogorets i Europa League.

Ændrer ikke tilgang

I sidste sæson ændrede Divisionsforeningen struktur i de to danske turneringer. Som et resultat af to færre hold og dermed fire færre kampe i 3F Superliga blev kvart- og semifinalerne i Sydbank Pokalen lavet om til at skulle afgøres over to kampe i stedet for én.

At kvartfinalen mod Brøndby er et dobbeltopgør, får dog ikke Bo Henriksens til at ændre på noget drastisk.

– Vi er vant til at spille europæiske kampe, hvor vi havde flere dobbeltopgør i kvalifikationen i sommer. På den måde er det ikke noget nyt for os, men vi ændrer heller ikke vores tilgang. Vi går ind til den første kamp for at vinde, og så må vi tage den derfra, når det hele skal afgøres næste weekend, pointerer cheftræneren.

– Og så er det jo sjovt at møde den samme modstander to gange på en uge. Det bliver nogle fede kampe med kæmpe intensitet, forudser Bo Henriksen.

De afgørende faktorer

Det er de klassiske FCM-dyder, der skal sikre holdet et godt resultat. Bo Henriksen lægger vægt på, at der skal mere energi ind på banen, hvor den taktiske træning har haft presspillet i fokus.

– Vores power og energi bliver afgørende. I forberedelsen har vi fokuseret på vores ‘pumping’ – altså det første pres og genpresset samt andenboldsspillet, som vi gerne vil have op på et endnu højere niveau. Det kræver, at vi har den fornødne energi og power på banen, konstaterer Bo Henriksen.

FC Midtjylland og Brøndby har allerede krydset klinger to gange i den indeværende sæson. Begge gange har holdet fra Vestegnen vundet, men det skal der laves om på denne gang.

– Vi skal bringe vores kreative kræfter i spil, så vi kan skabe en masse chancer. Sidst vi var i Brøndby, skabte vi jo masser af chancer, og det skal vi gøre igen. Vi har stor tro på os selv, lyder det fra Bo Henriksen, som afslutter:

– I sidste ende skal vi have et fremadrettet og angribende udtryk, som skal sørge for, at vi kan dominere kampen. Der er mange taktiske finesser inde under det, men som udgangspunkt er det det udtryk, som skal skaffe os et godt resultat.

Følg Brøndby IF – FC Midtjylland

Den første af de to kvartfinaler spilles på Brøndby Stadion, hvor der er kampstart søndag kl. 14.30. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.

Der er også mulighed for at tage med til Brøndby og støtte holdet fra udebaneafsnittet.

Køb billet til kampen