Førsteholdet

FCM lider smalt testnederlag til Zenit

Den første kamp ved Atlantic Cup endte med et 1-0-nederlag til Zenit Skt. Petersborg. Læs hvordan det gik til her.

03/02/22
Jens Risom

Torsdag spillede FC Midtjylland den første kamp ved træningsturneringen Atlantic Cup i Portugal to dage efter holdets ankomst til træningslejren.

Modstanderen var russiske Zenit Skt. Petersborg, hvis forår ligesom FCM også begynder om præcis to uger, når de skal spille Europa League.

Bo Henriksen og trænerteamet stillede op i en 3-5-2-opstilling i den portugisiske eftermiddagsvarme på Estadio Algarve, hvor det mest bemærkelsesværdige var de første minutter i FCM-trøjen til Max Meyer.

Den tyske nyerhvervelse markerede sig hurtigt med en række fine berøringer på midten af banen, hvor det meste af spillet foregik i træningskampens indledning. Der var ikke meget action i de to ender i kampens første 20 minutter.

I midten af første halvleg fik Zenit lidt mere initiativ, og russerne fik skabt et par halve chancer. Herefter var det FC Midtjyllands tur til at være tæt på at score. Først var Erik Sviatchenko helt fri i feltet ved en dødbold, men han sparkede lige over, og et par minutter senere headede Daniel Høegh over mål.

I stedet blev det Zenit, som tog føringen. Nurali Alip headede bolden i mål ved et hjørnespark efter 40 minutter. Nikolas Dyhr var tæt på at udligne kort før pausen efter godt forarbejde af Raphael Onyedika, men stillingen var altså 1-0 til Zenit efter de første 45 minutter.

I anden halvleg startede FCM med at være mest på bolden, og blandt andet havde indskiftede Oscar Fraulo to gode forsøg.

Midtjyderne fortsatte overtaget i løbet af anden omgang, men det forblev meget ved halve chancer, og det blev aldrig helt farligt.

I den anden ende var Zenit primært nærgående på kontraangreb, men også anden halvleg var en ganske chancefattig affære.

I sidste ende stod der 1-0 til Zenit på måltavlen, da dommeren fløjtede af. Alt i alt var det en lige affære, hvor FC Midtjylland fik givet værdifuld spilletid til 20 spillere.

Næste opgave for Bo Henriksens tropper er på søndag mod Breidablik kl. 20.30. Denne testkamp vises ligeledes på 6’eren og Discovery+.

Inden da venter der en række træningspas på træningslejren i Portugal.