Førsteholdet

FCM sejrer i generalprøven

Opstartens sidste træningskamp resulterede i en sikker 3-1-sejr over Vålerenga. Onyedika, Sisto og Andersson noterede sig som målscorere.

11/02/22
Jens Risom

Fredag aften – på træningslejren i Portugals næstsidste dag – gjaldt det FC Midtjyllands sidste testkamp inden forårspremieren om seks dage. Modstanderen var norske Vålerenga ved Atlantic Cup.

FCM fik ikke ligefrem en drømmestart på opgøret, idet Vålerenga bragte sig foran allerede efter ni minutters spil. En simpel lang bold overrumplede forsvaret, og pludselig stod Sahraoui fri, og han kunne nemt sætte bolden i mål.

Udligningen lod heldigvis ikke vente for længe på sig. Bare fem minutter senere erobrede Raphael Onyedika bolden højt på banen. Fra kanten af feltet lagde han et velplaceret indersidespark i nettet.

FCM overtog herfra styringen på kampen, og ti minutter efter udligningen var det tæt på at blive 2-1. Smukt kombinationsspil sendte Charles igennem, men brasilianeren måtte se sin afslutning afvist af stolpen.

Resten af halvlegen forløb ganske chancefattigt, hvor FCM var mest på bolden, men holdet manglede den sidste kvalitet for at skabe scoringsmuligheder. Derfor var stillingen altså 1-1 efter de første 45 minutter.

I pausen kom Dyhr, Meyer og Sisto på banen, og sidstnævnte skulle blot bruge to minutter på at sætte sit aftryk på kampen. Pione Sisto tog chancen fra 25 meter og kanonerede bolden i netmaskerne med et vidunderligt vristspark. Hvilket mål.

Ti minutter senere var det de to andre indskiftere Max Meyer og Nikolas Dyhr, som åbnede det norske forsvar. En fin stikning endte hos Dyhr, der med stort overblik lagde bolden af til Joel Andersson, som let kunne trille 3-1-scoringen i mål.

Resten af kampen var fortsat præget af stor FCM-dominans på trods af en række udskiftninger, som også trak lidt af tempoet ud af kampen. Mange gode kombinationer kunne have ført til flere scoringer, men det blev ved 3-1, da dommeren fløjtede af efter 90 minutter.

Sejren betyder, at FC Midtjylland ender som nummer fem ved Atlantic Cup, der nu er slut. Det samme er træningslejren for FCM-truppen, som rejser hjem til Danmark i morgen lørdag.

Forårspremieren løber af stablen på torsdag, når PAOK gæster MCH Arena. Der er kampstart kl. 18.45, og du kan sikre dig en plads til kampen ved at følge linket herunder.

Se program og køb billet

FC Midtjylland – Vålerenga 3-1 (1-1)

10′ 0-1 Sahraoui
14′ 1-1 Raphael Onyedika
48′ 2-1 Pione Sisto
57′ 3-1 Joel Andersson

Start XI: Elias Olafsson, Mads Døhr Thychosen (ud: 72′), Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson (ud: 72′), Evander (ud: 46′), Raphael Onyedika, Charles (ud: 46′), Paulinho (ud: 46′), Junior Brumado (ud: 67′), Gustav Isaksen (ud: 67′).

Bænken: David Ousted, Jared Thompson, Daniel Høegh (ind: 72′), Nikolas Dyhr (ind: 46′), Pione Sisto (ind: 46′), Max Meyer (ind: 46′), Marrony (ind: 67′), Victor Lind (ind: 72′), Vagner Love (ind: 67′).