Førsteholdet

Bo Henriksen og Gustav Isaksen før PAOK

Cheftræneren og offensivprofilen giver deres perspektiver forud for forårspremieren på MCH Arena.

16/02/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Opstartstræning og testkampe er forbi. Nu er det alvor for FC Midtjylland, som torsdag aften skal i aktion i knockout-runden i UEFA Conference League.

Her er modstanderen de græske vicemestre og pokalvindere fra PAOK FC i et dobbeltopgør i denne og næste uge. Første kamp spilles i Herning, som grækerne ankommer til med 14 ubesejrede kampe i træk.

Det efterlader respekt hos cheftræner Bo Henriksen, som dog også tror på sit mandskabs chancer for et godt resultat.

– PAOK er indiskutabelt et godt fodboldhold. Det er klart, når de er det mest formstærke hold i Grækenland, og det indgyder respekt hos os. De ser stærke ud, men vi ser også muligheder, når vi analyserer dem, siger Bo Henriksen på pressemødet dagen før kampen.

– Vi har en god chance, og vi har masser af tro på os selv. Det bliver en fed kamp med stor intensitet. Jeg vil se et fodboldhold, der kommer med det udtryk, som vi kender fra vores bedste præstationer. Så kan vi lave et resultat, tilføjer han.

FC Midtjylland træder ind i knockout-fasen af Conference League efter 3. pladsen i efterårets Europa League-gruppespil.

– Jeg vil se mere af det, vi har været gode til i vores europæiske kampagne i denne sæson. Vi har vist en masse stærke europæiske præstationer mod hold, som er mindst lige så gode som PAOK, så det skal vi ud og præstere igen. Det er det, vi har arbejdet hen imod, fortæller Bo Henriksen.

– Vi går ind til denne her opgave med kæmpe ydmyghed. Både for vores egen og dansk fodbolds skyld er det vigtigt, at vi kommer så langt som overhovedet muligt i Conference League, så det kommer vi til at arbejde benhårdt for. Først har vi 100 procent fokus på PAOK, og det bliver en spændende opgave, uddyber cheftræneren.

Isaksen: God følelse

20-årige Gustav Isaksen deltog også på pressemødet på MCH Arena kort før FCM’s sidste træning inden forårets første kamp. Offensivspilleren beretter om en god stemning i truppen.

– Følelsen er god både personligt og på holdet. Vi spillede et par gode kampe på træningslejren, som var rigtig god for os, og vi fik lagt en masse på rent fysisk og taktisk. Vi står godt stillet til i morgen og har forberedt os bedst muligt, forsikrer Gustav Isaksen.

Isaksen, som stammer fra samarbejdsklubben Roslev IK, står foran sine første europæiske knockout-kampe, og han ser frem til at hjælpe holdet.

– Jeg håber da, at jeg kan få en nøglerolle. Men det vigtigste er, at holdet spiller godt, og så vil mine præstationer altid følge med, når vi spiller godt som hold, siger den blonde tekniker.

I efterårets Europa League-gruppespil nettede han to gange, og han satser på mere succes.

– Det kræver noget erfaring og kontinuerlig spilletid for at kunne levere på højt niveau hver eneste gang – også i de europæiske kampe, og det er jeg efterhånden ved at have lidt af. Jeg tror på, at det kommer til at gå endnu bedre i den kommende halvsæson, og jeg glæder mig til forhåbentligt at kunne hjælpe holdet med flere mål og assists, afslutter Gustav Isaksen.

Følg FC Midtjylland – PAOK FC

Conference League-kampen spilles torsdag aften kl. 18.45 på MCH Arena, og du kan fortsat sikre dig din plads på stadion og hjælpe holdet til sejr. Opgøret vises også direkte på TV2 Sport X og TV2 Play.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet