Akademiet

Årets første udebanetur for U19

To sejre er det foreløbige facit for foråret hos FCM U19. Lørdag gælder det SønderjyskE i Haderslev.

25/02/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

U19-holdet indledte foråret med at avancere i Youth League, da Club Brugge blev besejret med 3-2 efter en meget medrivende kamp.

Den sejr blev i sidste weekend fulgt op af tre point i den hjemlige liga, hvor det i premieren blev til en 2-1-sejr over FC Nordsjælland.

– Jeg synes, det var en fin præstation. Vi har set solide ud defensivt i opstarten, og det gjorde vi også mod FC Nordsjælland, hvor vi ikke gav meget væk. Det var også noget, vi blev bedre til, som efteråret skred frem, men jeg synes, vi har formået at bygge yderligere på, lød det fra cheftræner Kenneth Andersen.

Han har i vinterpausen fået tilgang af ivorianske Ousmane Diomande, og selvom det endnu ikke er blevet til mange træningspas med de nye holdkammerater, har den 18-årige midterforsvarer fået en god start på sit ophold:

– Jo, det synes jeg, han har. Han er fysisk stærk, men har også fået vist, at han er rolig og velovervejet i sin boldomgang, bemærkede Kenneth Andersen.

Trods tydelig FCM-dominans i ligapremieren måtte FCM-bænken og spillerne alligevel gennemstå en nervepirrende afslutning, hvor gæsterne ramte træværket to gange i overtiden.

– Det føltes lidt unødvendigt, for vi laver mange bolderobringer og får skabt mange muligheder, som vi dog skulle have været bedre til at spille endnu større, erklærede FCM-træneren.

Seks mål i det seneste møde

Det skal FCM’erne så vise, at de mestrer, når de lørdag eftermiddag møder SønderjyskE på udebane. Det bliver de to holds andet møde i sæsonen. Det første opgør tilbage i september endte 3-3.

Her gjorde den tidligere akademispiller Mikkel Tønnesen (6 ligamål) ondt på sin gamle klub med et hattrick, og sammen med angriberen Tobias Ryborg (7 ligamål) udgør han en slagfærdig offensiv hos de lyseblå.

– Det er et hold, der spiller på deres egne styrker, hvilket blandt andet er en stærk fysik. Derudover har de et par dygtige angribere, der har stor betydning for deres spil – både som afsluttere og som opspilsstationer, og så er de godt organiserede, lyder skudsmålet fra Kenneth Andersen.

De to hold ligger før kampen side om side i tabellen – begge med 18 point.

Kampen afvikles på kunstgræs og fløjtes i gang lørdag kl. 12.30. FCM U19 må til opgøret undvære Oscar Fraulo (billedet). Den nyslåede førsteholdsspiller må afsone en enkelt karantænedag, efter at han fik en advarsel mod FC Nordsjælland.