Akademiet

Talentfuld offensivspiller skriver akademikontrakt

15-årige Daris Catak har sat sin signatur på en 3-årig kontrakt. Det kalder han et stort øjeblik, og han glæder sig til at starte på akademiet.

15/03/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Fansene på MCH Arena har gennem årene kunne overvære offensive spillere fra akademiet, der har slået igennem på førsteholdet og afgjort store kampe.

Nu er en ny offensivspiller på plads på akademiet i form af 15-årige Daris Catak, der har skrevet under på en 3-årig kontrakt i FC Midtjylland. Akademichef Flemming Broe er begejstret over tilføjelsen til akademiet.

– Daris er en teknisk dygtig spiller, som i sin ungdomstid har været en flittig målscorer og assistspiller. Han kan dække mange offensive positioner og er tit kampafgørende, mens han også kommer med god fysik og stor power, så det er en spændende pakke, som vi ser frem til at videreudvikle, siger Flemming Broe.

Daris Catak spiller i øjeblikket på FC Midtjylland U15-hold og begynder altså til sommer på akademiet, hvor det første år består af et ophold på Idrætsefterskolen ISI i Ikast.

– Vi er rigtigt glade for at have lavet en aftale med Daris. Han har en god tilgang til sin sport og er vellidt i truppen, så vi glæder os til at fortsætte de kvaliteter på akademiet, hvor han forhåbentligt kan forløse sit potentiale som fodboldspiller, tilføjer Flemming Broe.

Sætter pris på værtsfamilie

Den nye akademispiller glæder sig over at have fået kontrakten i hus.

– Det er kæmpe stort, og det er en drøm, der går i opfyldelse. Ja, det er en dejlig følelse, lyder det med et smil fra Daris Catak, som fortsætter:

– Jeg kom til Midtjylland i sommer, og der var det med målet om at komme på akademiet. Det har jeg arbejdet hårdt for, og jeg er glad for, at det er lykkes nu. Jeg glæder mig til at starte på akademiet.

Daris Catak har tidligere spillet i Hobro IK, inden han i sommeren 2021 begyndte i FC Midtjylland. Her har han gået i talentklasserne på Brændgårdskolen og boet hos en værtsfamilie i Lind i hverdagene.

– Der skal lyde en stor tak til min værtsfamilie, som har hjulpet mig med mange ting i hverdagen. De har gjort det hele nemmere for mig, og det er jeg rigtig glad for, siger Daris Catak, som også sætter ord på 21/22-sæsonen indenfor kridtstregerne:

– Det har været en super fed sæson indtil videre. Jeg har en masse gode holdkammerater og dygtige trænere, som har hjulpet mig til at blive bedre, og nu skal vi ud og spille et godt forår.

Daris Catak er født i Danmark og har bosniske rødder. Han beskriver sig selv som en offensivallrounder, som er involveret i mange mål både med sidste og næstsidste fod.

– Jeg er en målfarlig offensivspiller, der er hurtig og god teknisk og også gerne vil sætte mine holdkammerater i scene. Lige nu spiller jeg mest 10’er, men jeg kan spille de fleste pladser fremme på banen, forklarer Catak, som ikke er i tvivl om, hvad fremtidsdrømmene indebærer:

– Drømmen er først og fremmest at slå igennem i FC Midtjylland, og så drømmer jeg om at komme til udlandet. Men det kommer til at kræve hårdt arbejde, og det er jeg klar til at levere. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang på akademiet.

Bliv værtsfamilie og oplev forskellen

Tillykke med kontrakten, Daris.