Akademiet

Optakt: Besøg fra Søhøjlandet

Mesterskabsspillet indledes mandag aften, men inden da kan du få en forsmag på 3F Superliga-opgøret, da U17 og U19 fredag aften begge møder Silkeborg IF.

31/03/22
Kasper Petersen
Foto: Nicolai Berthelsen

De midtjyske landsholdsspillere er vendt tilbage fra landsholdstermin og er nu igen klar til at kæmpe om tre point. I de kommende dage møder FC Midtjylland og Silkeborg IF hinanden i tre opgør med forhåbninger om at fortsætte den flotte stime mod gæsterne. Med fire sejre i fire kampe har FCM’s U17-, U19- og førsteholdstrup gjort rent bord mod de røde i indeværende sæson.

U19-mandskabet bliver forhåbentligt det første af tre mandskaber til at sende Silkeborg IF tilbage til Søhøjlandet med nul point. Det ældste akademihold er startet det nye år formidabelt med 10 point ud af 12 mulige, hvilket bl.a. indebar en 3-5-sejr på Frederiksberg mod F.C. København.

Og ligesom tilfældet var på Frederiksberg har de øvrige tre kampe i 2022 også indeholdt mange mål med hele 6,25 mål pr. kamp. Victor Lind har ikke overraskende været yderst kynisk med fem mål i tre af kampene. Med hjælp fra de andre offensive esser fastholder det midtjyske mandskab stimen med at score mål i samtlige kampe, hvor ulvene går på banen. Der kan derfor næsten gives målgaranti til fredagens møde med Silkeborg IF.

Se med fredag den 1. april kl. 17.00 og find ud af, om den midtjyske offensiv folder sig ud på ny. Kampen spilles på EDC Arena i Ikast, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U19: FCM – SIF

U17 er ligeledes kommet glimrende fra land i det nye år med maksimumpoint i de to første kampe. Men i modsætning til U19 har nettet ikke blafret løs i U17’s kampe. Faktisk er U17-mandskabets kampe de mindst målrige i rækken, og det har den midtjyske betondefensiv store aktier i. Den solide bagkæde er rækkens andenbedste forsvar med kun 18 mål indkasseret i 14 kampe. Med den sikkerhed i forsvaret har Claus Therkildsens tropper gunstige chancer for at kravle længere op i tabellen.

Men i første omgang skal der sørges for, at SIF ikke sniger sig foran, da begge mandskaber ligger side om side i tabellen med 26 point. Men med en kamp i hånden og en sejr fredag aften kan ulvene skabe lidt pusterum ned til fredagens gæster.

Kampen spilles fredag den 1. april kl. 19.00 på EDC Arena i Ikast, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U17: FCM – SIF