U17: Storsejr i lokalopgør

U17 imponerede på ny i lokalopgøret mod Silkeborg IF i et opgør, hvor gæsterne ikke fik et ben til jorden.

03/04/22
Kasper Petersen

U17 er kommet glimrende fra land i det nye år, hvor mandskabet har gjort rent bord i de to første kampe. Fredag aften var der besøg fra Søhøjlandet i en kamp, hvor de unge ulve leverede en magtdemonstration.

FC Midtjylland startede som lyn og torden. Det midtjyske mandskab spillede hurtigt og fik flyttet Silkeborg godt rundt på banen, da midtjyderne højst benyttede to berøringer. Og med en glimrende lang bold fra Mads Nybo fandt den venstrebenede stopper en fri Mathis Konradsen i højre side.

Han fik assistance af Gustav Fraulo i et godt dybdeløb, som derefter kunne slå et førstegangsindlæg ind i boksen. Malte Melin fik prikket til bolden, så den endte for fødderne af Jonathan Asp Jensen, som sparkede bolden resolut ind i målet. Men sidelinjedommeren vurderede, at Christian Jørgensen forstyrrede målmanden i en offsideposition, og derfor blev målet annulleret.

Og det midtjyske pres fortsatte mod udeholdets mål. I det 8. minut – efter glimrende kombinationer mellem Jonathan Asp Jensen og Gustav Fraulo – var sidstnævnte spillet fri i gæsternes felt, men Silkeborgs keeper sendte forsøget ud til hjørnespark.

I det 27. minut blev Silkeborgs målvogter testet igen. Efter en fin dribletur af Jonathan Asp Jensen sendte han et forsøg afsted mod fjerneste målhjørne. Og det lignede, at bolden ville sejle elegant op i krydset, men endnu en flot redning af Silkeborgs Kristian Pedersen sørgede for, at opgøret fortsat var målløst.

Men ti minutter senere lykkedes det endeligt. Malte Melin modtog bolden på kanten af feltet med ryggen til mål og tog et par skridt tilbage, inden han sparkede bolden i mål et godt stykke udenfor feltet. Fortjent 1-0-føring til FC Midtjylland.

Og fem minutter senere blev føringen fordoblet. Det blev på et hjørnespark, hvor dødboldspecialisten Jonathan Asp Jensen fandt Malthe Bøndergaard ved bagerste stolpe, som headede bolden sikkert i mål. Dermed gik FC Midtjylland til pause med en komfortabel 2-0-føring efter en halvleg, hvor hjemmeholdet var i fuld kontrol.

I anden halvlegs begyndelse var der ikke de helt store chancer. Jonathan Asp Jensen viste flotte driblinger, inden bolden endte akkurat over overliggeren, og Silkeborg havde en fin chance for at reducere, men Christian Rust stormede ud og fik gjort målet småt.

I det 68. minut faldt den endegyldige afgørelse. Det midtjyske midtbaneanker Lasse Overgaard slog en glimrende diagonalbold i fødderne på Gustav Fraulo. Overgaard løb derefter listende mellem venner og fjender ind i feltet, hvorefter Gustav Fraulo viste samme pasningsfærdigheder, da Lasse Overgaard kunne løbe lige ind i indlægget og snitte den forbi Silkeborgs keeper. 3-0 til FC Midtjylland og intet mindre end sublimt sammenspil mellem Overgaard og Fraulo.

Og som tilfældet var i første halvleg gik der ikke længe, før netmaskerne igen blafrede. Bare tre minutter senere brillerede Gustav Fraulo nemlig igen. Først erobrede han bolden, og derefter kombinerede han med indskiftede Gogorza. En fri Fraulo i feltet tog dernæst et træk forbi keeperen og lagde bolden det sidste stykke over stregen uden problemer. 4-0 til FC Midtjylland.

De sidste 20 minutter stod på cruise control for FC Midtjylland, og dermed hentede de unge ulve den tredje sejr ud af lige så mange mulige i det nye år med en imponerende 4-0-sejr i lokalopgøret mod Silkeborg IF.

Næste opgave for FC Midtjylland U17 er en udekamp mod Brøndby IF. Kampen spilles den 9. april, og der er kampstart kl. 15.30.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Silkeborg IF U17 4-0 (2-0)

37′ 1-0 Malte Haulund Melin
42′ 2-0 Malthe Bøndergaard
68′ 3-0 Lasse Overgaard
71′ 4-0 Gustav Fraulo

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Mathis Konradsen, Malthe Bøndergaard, Mads Nybo, Simon Kristiansen – Lasse Overgaard, Gustav Fraulo, Adam Nygaard Andersen – Jonathan Asp Jensen, Malte Haulund Melin, Christian Jørgensen – Mikel Gogorza (68′), Gustav Bjerge (76′).