Førsteholdet

Bo Henriksen: Vi kan vende kampe med indskiftninger

Cheftræneren fortæller om de taktiske justeringer i pausen af mandagens kamp mod Silkeborg, som blev afgørende for at hente tre point.

05/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

– Vi har rigtigt mange forskellige muligheder offensivt. Vi kan vende fodboldkampe med vores indskiftninger, slår cheftræner Bo Henriksen fast efter slutfløjtet mandag aften mod Silkeborg.

Netop et par indskiftere var med til at vende 0-1 i pausen til en sejr på 3-2 efter en stærk anden halvleg af FCM-mandskabet.

Gustav Isaksen og Edward Chilufya blev sendt på banen midtvejs i kampen, og de kvitterede med et mål og et oplæg hver. Indskiftede Nikolas Dyhr noterede sig også for en assist.

Bo Henriksen hæfter sig dog mest ved de taktiske ændringer i pausen, hvor opbygningsspillet blev lavet om.

– Det var en lige første halvleg, hvor vi ikke var bedre end Silkeborg. Det betød, at vi lavede nogle justeringer rent taktisk i pausen og valgte at bygge op med fire nede bagfra. Det gjorde, at vi var i stand til at spille os fri på siderne og derfra lykkes bedre i gennembrudsspillet, forklarer Henriksen og fortsætter:

– Det gav plads til at sende bolde i dybden, og det var netop derfor, at “Chili” og Gustav kom ind i pausen. De var med til at true dem på sidste linje med deres dybe løb, og så var det jo rart, at de også kunne score mål.

– De taktiske justeringer ændrede kampbilledet markant og skabte en anden dynamik, og vi var klart det bedste hold i anden halvleg, vurderer cheftræneren.

Dybe løb og spil i mellemrum

Efter Nicklas Helenius’ føringsmål tidligt i kampen var FCM tæt på at udligne allerede inden pausen, men særligt i anden halvleg var der midtjyske chancer på stribe.

– De dybe løb fra vores offensivspillere gjorde det svært for Silkeborg. Hvis de blev ved med at gå højt på os, kunne vi spille dybt. Hvis de faldt på de dybe løb, kunne vi spille i mellemrum. Den detalje blev afgørende for at vende kampen, lyder analysen fra Bo Henriksen.

– Vi har tidligere haft tendenser til, at for mange spillere vil ned mod bolden. Det gør, at vores modstandere kan stå højt på os. Det prøvede Silkeborg også i perioder af anden halvleg. Det gjorde ondt på dem, og de måtte trække sig lidt længere tilbage, hvor vi så var gode til at udnytte mellemrummene.

– Det er de her taktiske dynamikker, som er med til at afgøre fodboldkampe, og det lykkedes vi godt med i går mod Silkeborg. Det skal vi bygge videre på og blive ved med at finpudse, afslutter Bo Henriksen.

Reaktioner på Silkeborg-sejren fra Isaksen, Dreyer og Ousted

Næste opgave for Bo Henriksen og kompagni er på søndag, hvor modstanderen er F.C. København i Parken.