Førsteholdet

– Vigtigt med et clean sheet

Daniel Høegh og Anders Dreyer hæfter sig ved et rent bur og en professionel indsats i mandagens 2-0-sejr over AaB.

19/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

På et solbeskinnet og velbesøgt MCH Arena slog FC Midtjylland mandag aften AaB med 2-0. Det var holdets første clean sheet i Mesterskabsspillet, og det glæder styrmanden i midterforsvaret Daniel Høegh sig over.

– Vi leverede en professionel og god indsats, hvor det var rigtigt vigtigt for os, at vi fik holdt et clean sheet. Det er vi glade for, smiler Daniel Høegh efter kampen.

– Vi kunne måske godt have scoret en enkelt eller to mere, men i sidste ende er vi tilfredse med en god sejr og de tre point, tilføjer han.

Efter en jævnbyrdig halv time i starten af kampen overtog FC Midtjylland det spillemæssige initiativ og bragte sig foran 2-0 kort før pausefløjtet.

– Vi havde lidt udfordringer med deres spil i starten, hvor det var tydeligt, at de har nogle spilmønstre, som de virkelig har på plads. Det har også givet dem et godt flow med mange point på det seneste, så vi skulle lige finde hinanden i forhold til at få lukket rummene ned, lyder det fra Daniel Høegh.

– Vi fik kaldt de forreste en 5-10 meter længere ned, og det hjalp på vores organisation. Det tvang dem til at spille mere på ydersiden, og der blev de ikke så farlige fra.

– Vi fik løst det bedre og bedre i løbet af første halvleg, og så fik vi scoret to mål inden pausen. I anden halvleg var vi i fuld kontrol. Også før vi kom en mand i overtal, afslutter Daniel Høegh, der spillede sin kamp nummer 25 i FCM-trøjen.

Dreyer: Vi spillede en god kamp

Anders Dreyer nettede for anden kamp i træk, og endnu engang var Evander direkte involveret. Efter en fornem assist i Randers blev 2-0-målet formet af brasilianerens erobring, gennembrud og afslutning, hvis retur endte hos Dreyer, der let kunne sparke kuglen i det tomme net.

– Jeg har altid været glad for Evander. Han er en fantastisk fodboldspiller. Han har et blik for spillet, som kun få har, roser Anders Dreyer om sin holdkammerat.

Dreyer lå i midten på FC Midtjyllands forreste linje i 3-4-3-formationen.

– Det er dejligt at spille 9’er. Der er en frihed i den rolle, hvor jeg kan trække ned i banen og ud på siderne. Samtidig spiller jeg med to lynhurtige kanter, og vi får sat hinanden fint i scene og skaber rum. Det passer mig meget fint, fortæller den hjemvendte offensivprofil, som også glæder sig over mandagens tre point.

– Jeg synes egentligt, at AaB gjorde det rigtigt godt i de første 30 minutter. De gjorde det svært for os i presset. Det fik vi styr på ved at stå lidt lavere, og vi kunne derefter køre nogle gode omstillinger på dem.

– At vi førte 2-0 i pausen gjorde det også nemmere at justere lidt på tingene, end hvis der stod 0-0. Vi var i kontrol i anden halvleg – især fra de fik det røde kort. Men vi blev ved med at presse på og fik også skabt nogle chancer. Vi spillede en god kamp, og jeg er glad for, vi fik tre point, siger Anders Dreyer.

Paulinho efter sejren mod AaB

Næste kamp for FC Midtjylland er på mandag, når holdet gæster Brøndby Stadion kl. 19.00.