Akademiet

U-holdene til Fredensvang

U19 møder AGF fredag aften, mens U17-holdene først kommer i aktion på lørdag.

21/04/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

U19: AGF – FC Midtjylland

Fredag kl. 18.00, Fredensvang, Aarhus

For FCM U19 bød seneste spillerunde på forårets anden kamp mod FCK, og den endte i remis. 3-3 efter en kamp, hvor alle målene blev scoret i den sidste halve time.

Cheftræner Kenneth Andersen var efter opgøret mest tilfreds med første halvleg af topkampen:

– Jeg synes, vores presspil og vores forsvarsspil var godt, og vi fik også skabt godt med chancer før pausen. I anden halvleg får vi ikke bragt den samme fysik ind i vores spil, og vi laver også nogle fejl – både individuelt og kollektivt – blandt andet i forhold til vores restforsvar, lyder bedømmelsen.

Pointdelingen betyder, at FCM U19 ikke har tabt i ligaen siden oktober, og det er en FCM-trup med selvtillid og optimisme, der fredag aften tager turen til AGF’s anlæg på Fredensvang.

Her møder de et hjemmehold, der er inde i en drøj periode og har tabt de seneste fire kampe:

– AGF’s spil er bedre, end deres resultater indikerer, og at de eksempelvis taber til SønderjyskE (0-1) er noget ufortjent. Men for os gælder det om at have fokus på vores egen præstation. Her bliver det afgørende, at vi rammer et højt, fysisk niveau. Vi skal være i bevægelse og tage mange højintense løb og hele tiden sørge for, at der er gang i tingene, fortæller Kenneth Andersen.

Som sæsonen går på hæld, øges kampbelastningen også. For FCM U19 byder april således på ikke færre end syv ligakampe:

– Det er også en af opgaverne her på akademiet. Vi skal lære spillerne at kunne være i et tæt kampprogram, og at man godt kan toppræstere, selvom man i perioder spiller to gange på en uge. Vi kommer til at bruge truppens bredde og vores indskiftninger, og vi er også tilgodeset af, at vi har en nærmest skadesfri trup lige nu, fortæller Kenneth Andersen.

Opgøret på Fredensvang fløjtes i gang fredag kl. 18.00.

U17: AGF – FC Midtjylland

Lørdag kl. 15.45, Fredensvang, Aarhus

FCM U17 drager til Aarhus med en frisk sejr i bagagen, da de i tirsdags besejrede SønderjyskE med 4-2 i Haderslev.

– Jeg fik set noget vilje og glæde fra spillerne, og generelt leverer vi en fin indsats. Masser af energi og god bevægelse i vores spil. Så er der lidt med vores forsvarsspil, hvor vi lige skal steppe lidt op igen, men til gengæld fik vi produceret rigtig mange chancer, lyder Claus Therkildsens opsummering af godt og mindre godt.

Lørdag venter der så et møde mod Therkildsens gamle klub, AGF. Aarhusianerne ligger på en øjeblikkelig 10. plads i U17 Ligaen, hvor FCM U17 indtager femtepladsen.

I efteråret endte den omvendte kamp 2-2 i Ikast med FCM som vinder af et ekstra point i den straffesparkskonkurrence, der følger pointdelinger i U17 Ligaen. Senest vandt AGF 2-1 over AaB.

FCM U17 må fortsat undvære venstrebacken Simon Kristiansen, mens midtbanespilleren Lasse Overgaard skal testes op til opgøret.

Der har været lidt usikkerhed om spilletidspunktet, men kampen afvikles kl. 15.45, som det også oprindeligt var planlagt.