Kombinationerne flød, da FCM U17 onsdag aften tog en flot 4-0-sejr.

12/05/22
Karsten Vestergaard

Et regnskyl trak ind over Lyngbys anlæg lige op til kampstart, og det gjorde en meget flot græsbane nærmest perfekt at spille på.

Det kunne ses på spillet, hvor begge hold boltrede sig. Lyngby var hurtigst ude af startblokken og fik med det samme tilspillet sig en stor chance, da de opsnappede en FCM-aflevering midt på banen. Det gav en friløber, men Christian Rust var hurtig til at få læst situationen og kom ud og reddede sit hold.

Den tidlige opspilsfejl var så også næsten den eneste fra FCM’s side i resten af halvlegen. De sort-rødes kombinationsspil og boldomgang var af høj klasse og gjorde, at FCM’erne satte sig på spillet.

Eneste minus i karakterbogen var, at spillerne ofte lige tog et træk eller en berøring for meget på bolden, men FCM’erne truede vedvarende hjemmeholdets mål.

Efter 21 minutter fik de så endeligt sat et angreb helt rigtigt sammen. Lasse Overgaard kom ind i feltet, og fra baglinjen slog han et indlæg skråt bagud til Christian Jørgensen, der firsttimede kuglen i nettet.

Ti minutter efter kom 2-0-målet, og det var også et resultat af godt FCM-samspil. Jonathan Asp åbnede banen med en aflevering til Lindekilde, der hurtigt ekspederede bolden videre til Melin, der ganske vist stod med ryggen mod mål. Intet problem – FCM-topscoreren sendte bolden over i det lange hjørne med hælen. Melins 11. sæsontræffer.

Anfører Malthe Bøndergaard havde dagen forinden spillet 70 minutters fodbold for FCM U19, og derfor blev den stærke forsvarer udskiftet i pausen. Ind kom Mikel Gogorza i en større rokade, hvor Adam Andersen rykkede ned i midterforsvaret og Lindekilde ned på midtbanen, inden Gogorza slutteligt kunne gå ind i angrebet.

Debutmål lukkede FCM-festen

Nede 2-0 bed hjemmeholdet fortsat godt fra sig, og Rust måtte helt ude ved stolperoden redde et lavtgående Lyngby-missil.

Gæsterne var helt klar over, at kampen langt fra var afgjort og fortsatte med at jage 3-0-målet. Det var især en fornøjelse at se spillet op igennem banens midte, men generelt spillede FCM’erne på hele det fodboldmæssige klaviatur på dagen.

Et kvarter før tid fandt opgøret sin afgørelse, da Mikel Gogorza kastede sig frem og fik prikket Fraulos flade indlæg ind ved forreste stang – et rigtigt angribermål af Gogorza.

Det samme kunne siges om Marcus Nielsens første U17 Liga-mål, der kom lige efter. I første omgang fik målmanden pareret Nielsens afslutning, men angriberen reagerede hurtigt og sparkede riposten ind.

“De Kongeblå” gjorde, hvad de kunne for at pynte på resultatet, men Rust ville ikke snydes for sit clean sheet. Han trak sig sejrrigt ud af endnu en én mod én-duel med en Lyngby-angriber.

Målvogteren var da også en af de FCM’ere, som cheftræner Claus Therkildsen fremhævede efter opgøret:

– Rust var årvågen og god til at komme ud af sit mål, ligesom han deltog godt i spillet. Christian Jørgensen var virkelig også god. Jeg tror ikke, han lavede en eneste fejl på bolden, og han bandt vores spil godt sammen. Men altså, der var mange, jeg kunne nævne i dag, for det var en solid indsats fra samtlige mand, lød det fra en tilfreds U17-cheftræner.

Sejren var FCM’s fjerde på stribe, og holdet ligger på en 5. plads i U17 Ligaen – dog nærmest side om side med Randers og Brøndby på de to foranliggende pladser. Der resterer fem runder for FCM U17, der lørdag møder Esbjerg på udebane.

Lyngby BK U17 – FC Midtjylland U17 0-4 (0-2)

21′ 0-1 Christian Jørgensen (assist Lasse Overgaard)
32′ 0-2 Malte Melin (assist Jonatan Lindekilde)
77′ 0-3 Mikel Gogorza (assist Gustav Fraulo)
80′ 0-4 Marcus Nielsen (assist Christian Jørgensen)

FCM U17 (4-4-2): Christian Rust – Mathis Konradsen (86′ Timothy Kongsbak), Gustav Bjerge, Malthe Bøndergaard (46′ Mikel Gogorza), Gustav Fraulo – Adam Nygaard Andersen, Lasse Overgaard (81′ Mahdi Babaiasl), Christian Jørgensen, Jonathan Asp – Jonatan Lindekilde (86′ Dereje Nigussie Jensen), Malte Melin (67′ Marcus Nielsen).