Førsteholdet

Optakt til Silkeborg med Joel Andersson

Hør fra vores svenske wingback forud for aftenens kamp i Silkeborg.

16/05/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

3F Superliga-sæsonen er gået ind i sin sidste uge, hvor FC Midtjylland og Silkeborg møder hinanden på kunstgræsset på Jysk Park i aften, inden der skal overrækkes medaljer efter sidste spillerunde på søndag.

FCM har fortsat matematisk mulighed for at vinde mesterskabet, men det vil kræve et mindre mirakel med tanke på FCK’s forspring på seks point og 12 mål bedre målscore. Det er faktum efter den dramatiske 2-2-kamp mod Brøndby i torsdags.

– Det var en hård skæbne at indkassere en udligning i overtiden mod Brøndby. Vi spillede ellers en god kamp, hvor vi havde overtaget det meste af tiden og fik vendt 0-1 til 2-1, men i sidste ende manglede vi jo det sidste for at tage tre point, erkender Joel Andersson, som fortsætter:

– Det er selvfølgelig ikke det scenarie, vi havde håbet på, men vi kan ikke gøre andet end at vinde vores egne kampe her til sidst. Vi skylder hinanden og ikke mindst fansene at levere en god afslutning på ligaen.

– Det var en sindssygt fed atmosfære at spille i i torsdags. Fansene gav os den energi, der gjorde, at vi kunne blive ved med at presse på. Jeg håber, at vi ser mange af dem i Silkeborg og mærker en god støtte igen. De har været gode hele sæsonen, og vi skal have en god sæsonafslutning sammen med dem, lyder det fra Joel Andersson.

Den svenske wingback har været en stabil faktor på det midtjyske mandskab i 21/22-sæsonen. Med 46 kampe er Joel Andersson den FCM’er med flest optrædener, og han står desuden noteret for 12 assists, hvilket er flest i FCM-truppen.

Udover de to resterende ligakampe kan Joel Andersson og holdkammeraterne se frem til finalen i Sydbank Pokalen, som spilles torsdag i næste uge.

– Det vil være en god optakt til pokalfinalen at spille nogle gode kampe, så vi er helt klar til den. Vi glæder os til den dag, hvor vi selvfølgelig jagter et trofæ. Først har vi dog fokus på de sidste to kampe i ligaen, hvor vi vil have to sejre, afslutter den 25-årige svensker.

Info: Udebanetur til Silkeborg

Joel Andersson og FC Midtjylland er i kampaktion i aften kl. 19.00 på Jysk Park, hvor modstanderen er Silkeborg IF.