Førsteholdet

Træningslejr giver muligheder: – Vi skal lægge endnu mere på det offensive

Assistenttræner Henrik Jensen fortæller, at FC Midtjylland bruger træningslejren i Holland på at styrke holdets offensive spilmønstre.

04/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

På træningslejren i Holland arbejder FCM’s trænerteam særligt på at styrke ét aspekt i spillet.

– Det handler om, at vi får lagt endnu flere lag på offensivt. Hvordan får vi skabt chancer, og hvordan bliver vi farlige i modstanderens boks? Det er noget af det, vi rent taktisk kigger på i den her uge under vores træninger, siger Henrik Jensen.

Selvom FCM sluttede den forgangne sæson med at være det hold, som havde produceret flest chancer, den højeste xG og scoret flest mål, stiller trænerteamet sig ikke tilfredse.

– Vi vil have, at vores offensiv skal være endnu bedre. Der handler det om at have nogle klare, tydelige principper for, hvordan vi gerne vil gribe vores offensive spil an. Vores mål er at blive endnu skarpere på modstanderens tredjedel, så vi kan give tilskuerne ude på MCH Arena nogle gode oplevelser ved at score en masse mål og skabe en masse chancer.

– Man skal kunne se, det er FC Midtjylland, der spiller. Det kan man, når vi er dynamiske, spiller direkte og er angrebssøgende hele tiden. Det er noget, vi forsøger at træne ud fra nogle klare principper og en struktur, vi tror på.

Dødbolde i international verdensklasse

Henrik Jensen påpeger, at den næste uges intensive forløb giver trænerteamet mulighed for at skrue på nogle parametre, der normalt ikke er tid til i hverdagen på træningsanlægget i Ikast.

– Vi er jo sammen 24 timer i døgnet, og derfor har vi mulighed for at øge træningsmængden en lille smule. Vi kan lave dødboldstræning efter de almindelige træninger. Vi kan også øge på analysedelen, hvor vi har gode muligheder for at give videofeedback eller se på taktiske elementer i små grupper.

Et af FCM’s mål i Vision 2025 er, at klubben skal være et af Europas stærkeste mandskaber på dødbolde. Denne del af spillet bliver også taget under lup den næste uges tid på udenlandsk græs.

– Vi ønsker at lægge et yderligere lag på vores standardsituationer her under træningslejren. Det skal man gerne kunne se allerede under vores interne træningskamp i morgen og de afsluttende træningskampe mod Gent sidst på ugen.

Træningskamp mod Gent

Træningslejren i Holland sluttes af med et opgør mod belgiske KAA Gent. Denne kamp finder sted lørdag den 9. juli kl. 19.30 på Ghelamco Arena i Gent og kan streames live på FCM’s Facebook.

Tidligere lørdag er der aftalt yderligere en testkamp mod selvsamme modstander. Den kamp spilles på belgiernes træningsanlæg og kan følges på FCM’s Twitter.