Førsteholdet

– Jeg vil lægge endnu mere på i denne sæson

Joel Andersson har haft et personligt flot år, der er blevet belønnet med debut på det svenske A-landshold. Nu ser højrebacken frem mod den nye sæson.

08/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Den 2. juni stod Joel Andersson for første gang iklædt den svenske A-landsholdsdragt i en betydende kamp, da han startede inde for Sverige i 2-0-sejren på udebane mod Slovenien.

Spilleminutterne kom efter en formmæssig stærk periode, hvor den 25-årige wingback havde leveret imponerende præstationer i FCM-dragten.

– Det var første gang, at jeg var med, og det er helt sikkert noget af det største, jeg har oplevet i både min fodboldkarriere og hele mit liv. At trække landsholdstrøjen over hovedet betyder meget. Det er også noget, som giver en lyst til at yde en ekstra skalle til hverdag, siger Joel Andersson.

Ifølge svenskeren bygger de stærke præstationer på en stor tillid fra trænerteamet.

– Jeg føler, at jeg er fysisk bedre end nogensinde før. På samme tid er jeg begyndt at tage mere ansvar på holdet. Jeg har fået en rolle på banen, som passer mig godt. Jeg har fået mere frihed, og når vi har bolden, må jeg bevæge mig lidt derhen, hvor jeg vil. Min rolle er blevet dynamisk, og jeg skal hele tiden være med offensivt. Det passer mig fint.

Joel Andersson forlænger med FC Midtjylland

Vil bygge yderlige på

I seneste sæson leverede Joel Andersson tre mål og 13 assist i alle turneringer. Det er svenskerens hidtil bedste statistik i sin tid i det midtjyske. Men udviklingen skal ikke stoppe her.

– I sidste sæson slog jeg min rekord for hvor mange mål, jeg var involveret i. Jeg føler, jeg kan gøre det endnu bedre. Jeg tror ikke, der var mange wingbacks i 3F Superliga, som lavede lige så mange point som mig i sidste sæson, men jeg vil lægge endnu mere på.

FCM-backen har store forventninger til den kommende sæson, hvor han forventer, at klubben skal have succes i alle turneringer, den deltager i.

– Jeg forventer, at vi gør det bedre i Europa end i forrige sæson, og jeg forventer som minimum, at vi kommer i et Europa League-gruppespil. Det er et rigtigt stort mål, og jeg håber også, vi kan komme videre fra et gruppespil. Derudover skal vi vinde pokalen igen og konkurrere helt med i 3F Superliga.

3F Superliga skydes i gang med en hjemmekamp mod Randers FC den 15. juli kl. 19.00. Udover at være en sæsonåbner byder opgøret også på et møde mellem Joel Andersson og svenskerens tvillingebror, Adam Andersson, som er skiftet til Randers i det igangværende transfervindue.

– Vi har aldrig spillet mod hinanden på professionelt niveau før – kun på samme hold. Det bliver sjovt, men jeg tror ikke, jeg kommer til at tænke på det under kampen. Det er nok mere før kampen, man snakker om det. Jeg er glad for, at han er kommet til dansk fodbold. Jeg tror, det passer ham rigtig fint.

Se KAA Gent – FCM på Facebook

Lørdagens generalprøve mod de belgiske pokalvindere KAA Gent kan ses direkte via Facebook. Der er kickoff kl. 19.30.

Livestream: KAA Gent – FCM