Førsteholdet

Olafsson er tilbage i fuld vigør: – Nu vil jeg bare vinde

Elias Olafsson er kommet sig helt over den brækkede arm, som holdt ham ude af hele sidste sæsons Mesterskabsspil. Nu sigter den islandske målmand efter trofæer.

10/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Elias Olafsson fik sit helt store gennembrud i sidste sæson, da han tilspillede sig en fast plads i FCM-målet. Undervejs blev det også til debut på det islandske landshold, men den 20. marts 2022 ramte uheldet den 22-årige målmand.

I slutningen af en 3F Superliga-kamp mod Silkeborg IF kom Elias Olafsson galt afsted. Dommen lød på en brækket arm, og dermed var gennembrudssæsonen med ét forbi.

Nu er islændingen imidlertid tilbage for fuld skrue, og efter en succesfuld sommeropstart gør Elias Olafsson status på sin fysiske forfatning.

– Jeg har det rigtig godt. Jeg er kommet godt i gang med at træne, og min krop har det perfekt, siger Elias Olafsson og fortæller videre om sin skadesperiode:

– Som fodboldspiller er det ikke sjovt at sidde ude, men der er ikke andet at gøre i sådan en situation end at træne nogle andre ting. Jeg har brugt tiden på at træne mit spil med fødderne. Det har for eksempel været mine udspark.

– Det har været frustrerende at være ude, men jeg er bare glad for at vide, at jeg er tilbage igen. Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville være klar til at starte op med holdet igen efter sommerferien, fordi der var tale om en brækket arm, hvor det har været muligt at sætte en nogenlunde dato på.

Den luftstærke målmand fik i sidste sæson smagt på både dansk topfodbold og europæiske kampe, og nu har han kun én ting for øje.

– Jeg vil bare vinde. Jeg ønsker at vinde både 3F Superliga og pokalturneringen. Derudover ønsker jeg at komme så langt som muligt i Europa. Det kan vi godt med det hold, vi har. Vi har et fantastisk hold. Det er et hold, som skal kæmpe med om førstepladsen i 3F Superliga og pokalturneringen. Jeg tror, det bliver en fed sæson.

Fra 2. division til landsholdsfodbold

Den over to meter høje målmand havde et begivenhedsrigt 2021. Den 20. august spillede Elias Olafsson sin første 3F Superliga-kamp, da FCM slog Silkeborg IF 3-0, og mindre end to måneder efter tegnede islændingen sig for sin landsholdsdebut.

– Det betyder så meget. Jeg tror, det betyder virkelig meget for alle fodboldspillere at repræsentere sit land. Det er fantastisk at få den chance.

Elias Olafsson har haft en lang vej op gennem fodboldsystemet. Han spillede U19-fodbold i FCM, inden den stod på lejeophold i henholdsvis Aarhus Fremad og FC Fredericia.

– Det var en virkelig god plan, som mig og min agent lavede med klubben. Jeg har hele tiden taget de rigtige skridt. Først fra U19 til 2. division, efterfølgende 1. division og derefter endnu et skridt op. Det har været den perfekte plan at få så meget spilletid i en ung alder.

Det er i alt blevet til fire kampe på det islandske A-landshold. Men lige nu er Elias Olafssons fokus på at spille op til sit bedste i FCM-trøjen.

– Selvfølgelig vil jeg gerne være nummer et på Islands landshold, men mit fokus er udelukkende at præstere for FC Midtjylland. Hvis jeg gør det, skal alt det andet nok komme.

Tre hjemmekampe på otte dage

I næste uge starter vi sæsonen lige på og hårdt på MCH Arena med tre hjemmekampe på kun otte dage.

Læs om datoer og billetsalg her