U19: Mönchengladbach til tops i Oberndorf

FCM-talenterne missede semifinalerne ved Oberndorf Cup, men sluttede turneringen af med en sejr over HSV's talenter.

31/07/22
Karsten Vestergaard

Efter 2-2-åbningskampen mod Freiburg var alle muligheder fortsat i spil forud for lørdagens puljekampe, der bød på henholdsvis spansk og tysk modstand.

FC Midtjylland U19 – Villarreal U19 0-1 (0-0)

37′ 0-1 Cader McLoughlin

FCM U19 satte spanierne under tryk i første halvleg, hvor træværket og en velspillende målmand holdt Villarreal inde i kampen. Den manglende udnyttelse af chancerne hævnede sig efter pausen, hvor Villarreal lukrerede på en bommert i FCM-defensiven til at score kampens eneste mål.

Schalke 04 U19 – FC Midtjylland U19 1-1 (0-1)

22′ 0-1 Jonatan Lindekilde
38′ 1-1 Assan Ouedraogo

Med nederlaget havde FCM’erne ryggen mod muren før den sidste puljekamp, hvor Schalke 04 ventede. Tyskerne stillede med et stærkt hold og var bedst i kampens indledning, men med en scoring før pausen sendte Lindekilde FCM U19 på kurs mod semifinalerne.

Desværre holdt føringen ikke, og midt i anden halvleg udlignede den tyske U-landsholdsspiller Assan Ouedraogo for Ruhr-mandskabet.

Hamburger SV U19 – FC Midtjylland U19 1-3 (0-3)

7′ 0-1 Valdemar Andreasen
9′ 0-2 Jonathan Lind
12′ 0-3 Jonathan Lind
27′ 1-3 Emmanuel Appiah

Pointdelingen mod Schalke 04 betød desværre, at FCM’erne endte sidst i pulje B og måtte tage til takke med en placeringskamp om at slutte som nummer 7. Den blev vundet ganske eftertrykkeligt, og allerede efter et kvarter var FCM’erne oppe med tre scoringer. Føringen burde have været udbygget yderligere, men i stedet lykkedes det HSV at pynte på resultatet efter pausen.

– Det har været en fin tur, hvor vi har spillet fire kampe med god intensitet mod nogle dygtige modstandere. Et af formålene med turen var at få spillet det nye hold sammen, og derfor var det godt at se, at spillerne fik lagt på for hver kamp, vi spillede, udtaler cheftræner Kenneth Andersen.

Turneringen blev vundet af Borussia Mönchengladbach efter en dramatisk finale, hvor tyskerne bragte sig foran et minut før tid blot for at se brasilianske Palmeiras udligne i overtiden. Så måtte der 2 x 5 minutters forlænget spilletid til, og her trak Mönchengladbach det længste strå med en scoring kort før tid.

For både U17 og U19 starter ligasæsonen op lørdag den 13. august med udekampe mod FC Nordsjælland. Inden da har begge hold dog en træningskamp mere til at pudse formen af i. FCM U17 møder Vejle på fredag, mens FCM U19 møder FCK’s talenter på lørdag.