Robuste U19 overvandt Brøndby

I et hæsblæsende opgør fandt det ældste akademihold et sejrsmål i tillægstiden og har dermed gjort rent bord i sæsonens første tre kampe.

28/08/22
Kasper Petersen

I glimrende fodboldvejr fik FC Midtjylland lørdag besøg fra hovedstaden i form af Brøndby IF, hvilket skulle vise sig at blive et yderst underholdende opgør.

Desværre var det gæsterne fra Vestegnen, der startede opgøret bedst. Brøndby vandt bolden på banens midte, hvilket resulterede i, at Bertram Kvist blev retvendt. Han spillede bolden videre til Clement Bischoff, som spillede August Carlsson fri i feltet. Han svigtede ikke og kunne derfor sende gæsterne foran med 1-0.

FC Midtjylland fik dog hurtigt svaret igen. Andreas Nibe kom først på bolden efter en Brøndby-clearing og spillede den derefter ud på backen til Pontus Texel. Indlægget endte ved en Brøndby-stopper, som ved en fejl spillede Valdemar Andreasen helt fri. Sådan en gave takkede Andreasen ja til, da han bragte balance i regnskabet blot tre minutter efter Brøndbys scoring.

Føringen holdt dog ikke længe. Tallet tretten er oftest forbundet med uheld, og det kan den midtjyske kaptajn bekræfte efter lørdagens opgør. I det 13. minut sparkede Pontus Texel nemlig bolden i eget net efter en fejlclearing. 1-2 til Brøndby.

I det 28. minut kom udligningen for hjemmeholdet. Valdemar Andreasen søgte ned i banen for at modtage bolden og blev hurtigt mødt af to pressende Brøndby-spillere. Den stærke tekniker skabte plads til sig selv med fikst fodarbejde, før han sendte bolden videre til Nibe. Pontus Texel kom derefter i et overlap, inden han sendte et fremragende fladt indlæg i fødderne på Malthe Melin. Sidste års U17-topscorer for FCM var sikker i sin sag, da han sparkede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Flere scoringer kom der ikke i de første 45 minutter, og dermed gik de to veloplagte mandskaber til pause ved stillingen 2-2.

Bare to minutter inde i 2. halvleg var der igen gang i den. En glimrende bold fra Andreas Nibe ned i bagrummet blev løbet op af Gustav Christensen. Brøndby-stopperen var kommet på den forkerte side af den brandvarme angriber og følte sig nødsaget til at hive ham ned, inden Christensen kunne få afsluttet. Til stor forundring for alle fremmødte på EDC Arena vinkede dommeren afværgende og lod spillet forsætte.

I det 58. minut fik FCM underkendt et mål, da linjedommeren vurderede, at Mikkel Fischer var offside efter at være blevet spillet fri på et hjørnespark.

Stik mod spil og chancer i 2. halvleg blev det Brøndby, der igen bragte sig foran. Et godt pres fra Brøndbys venstreback igangsætte kontramaskinen fra den københavnske forstad. Hurtigt spil og fremadgående bevægelse skabte en tre mod to-situation, og det udnyttede Brøndby klogt. Chancen blev spillet større, så Solomon Opoku kunne sparke gæsterne foran med 2-3 efter 73 minutter.

Selvom det var tredje gang, at de unge ulve var kommet bagud, blev de ved med at klø på, og bare to minutter efter Brøndbys tredje mål scorede FC Midtjylland deres tredje i kampen. Med en fænomenal ydersideaflevering ind mellem to midterforsvarer fra Valdemar Andreasen var Julius Voldby alene igennem mod keeperen, og han sparkede stensikkert bolden ind. Netop Brøndby er ikke en uvant modstander for den nye FCM’er. Tilbage i maj måned scorede han nemlig hele seks mål i en enkelt kamp mod Brøndby, da han tørnede ud for AC Horsens.

Selvom Brøndby havde fine kontramuligheder, var det alligevel midtjyderne, der rendte med alle tre point med en sen scoring i kampens overtid.

I det 91. minut blev Gustav Christensens skarpe træk stoppet af en modstander, men den lokale skarpretter gav ikke op og igangsatte et hurtigt genpres. Bolden blev genvundet højt på banen, og Gustav Christensen kunne sende et indlæg afsted, som røg hele vejen igennem til Valdemar Andreasen. Han lagde bolden til rette, kiggede kort op og sendte derefter bolden roligt ned i venstre målhjørne til stor forløsning for de fremmødte på EDC Arena. To mål og en assist af den danske ungdomslandsholdsspiller i lørdagens kamp.

Det sene mål sikrede, at de unge ulve fortsat har fuldt udbytte i sæsonen med tre sejre ud af lige så mange mulige. Fremragende mentalitet af det nyudklækkede U19-hold, som kæmpede bragt til sidste fløjt, selvom de kom bagud tre gange. Et mindset hos de unge mennesker, som cheftræner Kenneth Andersen er stolt af.

– Det er bestemt ikke let at skulle blive ved med at hive sig selv op mentalt, som spillerne gjorde i kampen. Jeg synes virkelig, de viste sig flot frem på den front efter at være kommet bagud hele tre gange. Præstationen og holdets intensitet var ydermere glimrende, selvom der fortsat er plads til forbedringer for at modstå omstillinger, udtalte Kenneth Andersen og fortsatte:

– Det var en sindssyg god U19-kamp. Begge hold spillede i et meget højt tempo – måske også et lidt højere tempo end de magtede, men det synes jeg kun er rigtigt fedt. Det er virkelig fedt for vores spillere, at de konstant bliver sat i situationer, hvor de skal træffe beslutninger. Vi spillede en rigtig god 1. halvleg og fik skabt en masse muligheder, men vi forærede måske lidt for meget væk i den anden ende. I 2. halvleg fortsatte vi med at skabe chancer, som vi naturligvis skal have mere ud af. Til gengæld synes jeg, vi havde udfordringer med vores pres, og vi gav også for mange omstillinger væk, hvor vi måske var lidt heldige med ikke at blive straffet hårdere.

Næste opgave er en tur til Haderslev, hvor SønderjyskE venter. Kampen spilles den 3. september, og der er kampstart kl. 12.30.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – Brøndby IF U19 4-3 (2-2)

5′ 0-1 August Wilquin Carlsson
9′ 1-1 Valdemar Byskov Andreasen
13′ 1-2 Pontus Texel (selvmål)
28′ 2-2 Malte Haulund Melin
73′ 2-3 Solomon Opoku
76′ 3-3 Julius Voldby Rosenberg Hansen
91′ 4-3 Valdemar Byskov Andreasen

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mads Nybo, Rasmus Kristiansen – Andreas Nibe, Lasse Overgaard, Valdemar Byskov Andreasen – Malte Haulund Melin, Julius Voldby Rosenberg Hansen, Gustav Ørsøe Christensen – Gustav Fraulo (45′), Heini Fossdalsá Sørensen (54′), Jonathan Lind (65′), Daniel Freyr Kristjansson (84′).