Førsteholdet

Sviatchenko og Isaksen zoomer ind på EL-åbneren

Erik Sviatchenko og Gustav Isaksen sætter ord på torsdagens opgave mod østrigske SK Sturm Graz i gruppespilsåbneren af denne sæsons Europa League.

08/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Lazio, Feyenoord og Sturm Graz venter i Europa Leagues gruppe F. FC Midtjylland står over for første vigtige dyst i aften, når holdet på udebane møder sidstnævnte.

I forbindelse med gårsdagens træning på Stadion Graz Liebenau satte anfører Erik Sviatchenko ord på mødet med de østrigske vicemestre.

– Mod Sturm Graz handler det om en helstøbt indsats. Tiden må vise, om det bliver fantastisk sprudlende fodbold eller tre point, men vi har troen på det, og vi glæder os til endnu engang at skulle spille i Europa.

Hvem er SK Sturm Graz? Et kig på torsdagens modstander

Den 30-årige anfører ønsker at tage de seneste års europæiske erfaringer med sig, når FCM skal forsøge at spille sig i endnu en knockoutfase efter nytår.

– Målet er bestemt at gå videre fra gruppen, men vi ved også hvor små marginaler, der er med til at afgøre det. Der skal spilles mange kampe, og det handler om koncentration og skarphed i de afgørende momenter, sagde Erik Sviatchenko og fortsatte:

– Jeg forventer, at vi bliver stærke. Vi er på vej og er i gang med at lære en masse ting. Derfor er det også kærkomment, at kampene kommer som perler på en snor i øjeblikket. Lige nu handler det om at prøve nogle ting af, mens vi også holder et højt bundniveau. Vi ved fra tidligere sæsoner, at vi skal skrabe point sammen fra start, hvis vi vil have ambitioner om at gå videre fra gruppen.

– Det er en svær gruppe, men vi håber og tror på, der kan skabes noget magi. Det er det, de europæiske aftener har potentialet til at bringe.

Isaksen nyder Capellas’ struktur

Gustav Isaksen satte efterfølgende ord på den første tid under cheftræner Albert Capellas, som han kender fra deres fælles tid på U21-landsholdet.

– Capellas giver os noget struktur, der gør, at hvis vi offensive spillere ikke præsterer på dagen, har vi altid noget, vi kan falde tilbage på. Han har en plan for os alle, og jeg er sikker på, det bliver godt, lød det rosende fra Gustav Isaksen.

Martínez om FCM-skifte: Et vigtigt skridt i min karriere

FCM blev onsdag forsinket på turen til Østrig, og derfor ankom holdet senere end forventet til Graz. Den 21-årige offensivspiller meldte dog om godt mod og positiv stemning i truppen.

– Det er rart at være her. Vi har hygget os og brugt ventetiden fornuftigt sammen. Det har selvfølgelig været anderledes, end det plejer at være, når vi er på de her europæiske ture, men selvom forsinkelserne har rykket rundt på nogle af vores planer, er vi alle ved godt mod og klar til opgaven, der venter.

Kampstart mellem Sturm Graz og FCM er torsdag kl. 21.00.