Førsteholdet

Lössl: For stor forskel på de to halvlege

Torsdag aften leverede Jonas Lössl flere flotte redninger – heriblandt et straffespark – da FC Midtjylland tabte 1-0 til Sturm Graz. Aktionerne i målet betyder ingenting, så længe der ikke kommer point på kontoen, fortæller den 33-årige målmand.

09/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Stor forskel på 1. og 2. halvleg. Sådan tegner Jonas Lössl billedet af gårsdagens 1-0-nederlag til Sturm Graz i 1. runde af Europa League-gruppespillet.

– Specielt i 1. halvleg har vi problemer. Vi gav for mange nemme chancer væk. Vi vidste, hvad der ville komme, og vi havde forberedt os godt på dem, men vi formåede ikke at bringe den rette mængde energi og de korrekte beslutninger i de første 45 minutter, siger Jonas Lössl.

FCM’s sidste skanse hæfter sig ved en række ting som afgørende for, at midtjyderne i de seneste to kampe er kommet skidt ud af starthullerne.

– Nu har vi spillet to kampe, hvor vi ikke er kommet ordentligt fra start. Vi har simpelthen ikke fået bragt den energi og arbejdsindsats, der skal til i 1. halvleg. Når man samtidig laver nogle små fejl hist og her, bliver man straffet i Europa. Jeg er meget skuffet, fordi vi nu har spillet to kampe, hvor vi i begge opgør skulle have haft et bedre resultat.

– Der er simpelthen for stor forskel i vores præstationer i de seneste to 1. halvlege sammenlignet med vores 2. halvlege.

Reddet straffer betyder intet

Jonas Lössl fik stor personlig succes i løbet af torsdagens første 45 minutter. Den 33-årige keeper havde flere flotte redninger i målet, hvor den mest sensationelle kom kort før pause, da den tidligere akademispiller reddede Tomi Horvats spark fra 11-meterpletten.

– Helt ærligt, så betyder det reddede straffespark ikke noget for mig lige nu. Jeg vil vinde fodboldkampe, og det er det, der tæller, siger Jonas Lössl og uddyber:

– Vi er ved at skabe et hold, og vi taber og vinder sammen. Jeg har et arbejde dernede og skal lave nogle redninger. Jeg fik reddet et straffe, og det er personligt altid dejligt, men jeg er bare skuffet over, vi ikke får et resultat med hjem.

– Jeg vil ikke stå med den samme følelse, som jeg gjorde i december sidste år. Vi skal spille vores chance, og jeg ved, at hvert eneste point og mål tæller. Vi laver en fejl ved det første mål, hvor vi ikke er skarpe nok, og det er det, som fylder. Jeg vil spille i Europa efter vinter, og lige nu har vi sat os i en svær situation.

Næste europæiske opgave er torsdag den 15. september, hvor italienske Lazio gæster MCH Arena.