Førsteholdet

Silberbauer om kravene i et tæt kampprogram

Assistenttræner Michael Silberbauer oplevede i sin egen fodboldkarriere, hvordan det er at veksle mellem europæiske og hjemlige opgør i et tæt kampprogram. Det stiller store krav, men det er også det, alle spillere drømmer om, fortæller han.

10/09/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Efter kun to kampfrie dage skal FC Midtjylland igen i aktion, når turen søndag går til Farum og Right To Dream Park.

Michael Silberbauer sætter ord på, hvordan det midtjyske trænerteam fokuserer på spillernes restitution i det tætte kampprogram.

– Spillerne er de vigtigste, og det er dem, der skal bruge masser af kræfter og sørge for at få hvilet, så de er klar til næste kamp. Hovedmålet for os er at give de bedste betingelser for spillerne i forsøget på at restituere hurtigst muligt og få flest mulige kræfter tilbage, siger Michael Silberbauer og fortsætter:

– For os i trænerteamet handler det om at se på, hvordan kortene skal blandes til næste kamp, men i og med at kampprogrammet er så tætpakket, skal vi også se fremad i forhold til de kampe, der kommer længere ude i fremtiden. Det handler både om at tænke kort- og langsigtet.

Den 41-årige assistenttræner optrådte i sin aktive karriere 25 gange på det danske A-landshold, ligesom han også spillede Champions League-gruppespil. Han ved derfor, hvad FCM-spillerne i øjeblikket står over for med to kampe i ugen.

– Som spiller skal man først og fremmest ikke være ked af det eller have ondt af sig selv, fordi det vil altid være et mål at komme i Europa. Det er de store kampe, som er ekstra attraktive at spille, og det er noget, man senere hen vil se tilbage på.

– Man skal sørge for at være så professionel som mulig. Man skal spise det rigtige og få den nødvendige hvile, og man kommer måske ind i en boble, hvor det kun drejer sig om at få energi til hver eneste kamp.

Nu venter 3F Superligas aktuelle førsteplads fra FC Nordsjælland, når bolden ruller på Right To Dream Park søndag kl. 14.00.

– FC Nordsjælland er et hold, der er i et virkelig godt flow. De spiller især rigtig god fodbold på deres hjemmebane, så det bliver en svær kamp, hvor vi forventer, de vil forsøge at få succes med deres pasningsspil, siger Michael Silberbauer.

Køb billet til udebaneafsnittet