U19 overvandt at komme bagud

U19-talenterne lod sig ikke ryste af en hurtig AaB-scoring og endte med at sejre 5-1 i fredagens udekamp.

16/09/22
Karsten Vestergaard

FCM’erne indledte opgøret fint, men afgav initiativet til AaB, der ikke var sene til at udnytte åbningen. Remy Osagie Rasmussen slap igennem over kanten, og da FCM-forsvaret bakkede af, tog han chancen med et skud ude fra siden, der strøg i mål.

Nicholas Beetson var ikke helt uden skyld i målet, men i de efterfølgende minutter viste den unge målmand til gengæld klassen med et par fremragende redninger i en periode, hvor hjemmeholdet virkelig pressede på.

I stedet for 2-0 til AaB blev det 1-1 i det 17. minut. Udligningen faldt efter et godt etableret angreb af FCM, der sluttede med, at Valdemar Byskov spillede Julius Voldby helt fri – den nytilkomne angribers tredje sæsonscoring.

Selvom FCM’erne kom bedre ind i kampen, var de sort-røde langt fra at kontrollere opgøret, som de ville.

Mod slutningen af halvlegen lykkedes det dog FCM’erne at få skabt et par gode chancer, og i det 42. minut headede Jonathan Lind 2-1-målet i kassen – igen efter godt forarbejde af Valdemar Byskov, der viste, hvorfor han fik førsteholdsdebut i torsdagens spektakulære 5-1-sejr over S.S. Lazio.

Anden halvleg blev langt bedre set med FCM-øjne. Tempoet blev skruet i vejret, og FCM’erne satte sig tungt på tingene.

Efter fire minutters spil cementerede Gustav Ørsøe Christensen sin øjeblikkelige topscorerstatus i U19 Ligaen, da han modtog en stikning i dybden fra Andreas Nibe og huggede FCM U19 på 3-1. Det var Christensens ottende sæsonmål i seks optrædener.

Herfra var der ikke nogen tvivl om kampens udfald. Med tyve minutter igen gjorde Gustav Fraulo det til 4-1 – igen efter en stikning i dybden og igen med Valdemar Byskov som spilleren med næstsidste fod på bolden.

Norske Sander Evjen-Brostrøm kom ind fra bænken og fik en god halv times spilletid. Kantspilleren brugte tiden godt, og det lykkedes ham at score til 5-1 tolv minutter før tid. Det skete, da han opsnappede en dårlig AaB-clearing af et indlæg.

Det endte med en sikker FCM-sejr efter et opgør, hvor FCM’erne startede noget famlende, men sluttede stærkt af:

– I første halvleg synes jeg, vi spiller for langsomt, og vi mangler også noget power i vores duelspil. Begge dele kommer i anden halvleg, hvor vi får løftet vores spil og styrer tingene. Den grad af kontrol vil jeg gerne se i en større del af kampen næste gang, men overordnet set en udmærket præstation og en fortjent sejr, erklærede Kenneth Andersen efter opgøret.

På spillersiden fremhævede FCM U19’s cheftræner Nicholas Beetson for hans to gode redninger på et kritisk tidspunkt af opgøret, ligesom der var rosende ord til Andreas Nibe (billedet), der på den centrale midtbane bidrog til en god defensiv struktur på holdet.

Næste modstander for FCM U19 er Esbjerg, som man møder på hjemmebane lørdag den 1. oktober kl. 13.00.

AaB U19 – FC Midtjylland U19 1-5 (1-2)

7′ 1-0 Remy Osagie Rasmussen
17′ 1-1 Julius Voldby (assist Valdemar Byskov)
42′ 1-2 Jonathan Lind (assist Valdemar Byskov)
49′ 1-3 Gustav Ørsøe Christensen (assist Andreas Nibe)
71′ 1-4 Gustav Fraulo (assist Valdemar Byskov)
78′ 1-5 Sander Evjen-Brostrøm

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer (83′ Malthe Bøndergaard), Mads Nybo Lauritsen, Rasmus Kristiansen (70′ Daniel Freyr Kristjansson) – Andreas Nibe, Gustav Fraulo (70′ Heini Sørensen), Valdemar Byskov (83′ Adam Nygaard Andersen) – Gustav Ørsøe Christensen, Julius Voldby, Jonathan Lind (58′ Sander Evjen-Brostrøm).