Akademiet

U19 og U17 får besøg af Esbjerg fB

Efter en veloverstået landholdstermin er de to akademihold igen klar til kamp, når de lørdag møder Esbjerg fB i Ikast.

30/09/22
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

U19: FC Midtjylland – Esbjerg fB

Det ældste akademihold skal lørdag forsøge at bygge videre på den flotte sæsonstart. Det imponerende spil, som senest kastede en 1-5-sejr af sig mod AaB, har resulteret i 15 point ud af 18 mulige for de unge ulve. Dette placerer FCM’s U19-hold på en øjeblikkelig 1. plads – dog med en kamp mere end F.C. København.

I den anden ende af tabellen befinder lørdagens modstander sig. Klubben fra havnebyen har fortsat sin første sejr til gode efter seks spillerunder, men kan dog alligevel se tilbage på nogle succesoplevelser – særligt mod de danske mestre fra FCK. Her var esbjergenserne yderst tæt på at tilkæmpe sig alle tre point, indtil en overtidsscoring fra københavnerne sendte opgøret i straffesparkskonkurrence. Denne disciplin trak Esbjerg-spillerne sig bedst ud af, hvilket i øvrigt også var tilfældet i deres hjemmekamp mod Silkeborg IF. Derfor har lørdagens gæster fire point i dette års udgave af U19 Ligaen.

En modstander, som cheftræner Kenneth Andersen har respekt for, men han beretter ligeledes om fokus på egne kompetencer.

– Vi skal fortsætte med det spil, vi har leveret i de første seks kampe. Vi har været rigtig dygtige offensivt, hvor vi har skabt en masse chancer, og det momentum skal fortsætte efter landskampspausen.

Og netop det momentum har trænerteamet forsøgt at fastholde ved at udnytte landskampspausen så godt som muligt, fortsætter Kennet Andersen:

– Vi har haft en del af vores spillere afsted på diverse ungdomslandshold, og alle er heldigvis kommet tilbage i god forfatning. Dem, der har været hjemme, har trænet rigtigt godt, og de fik også mulighed for at holde sig i kamptræning i form af en træningskamp. Så jeg føler, vi står et rigtigt godt sted efter landskampspausen, fortæller Kenneth Andersen.

Der er kampstart på EDC Arena i Ikast kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U19: FCM – EFB

U17: FC Midtjylland – Esbjerg fB

Efter en svær sæsonstart fik U17 tilkæmpet sig en sejr før landskampspausen med en god præstation i det nordjyske. Med en stensikker 1-3-sejr mod AaB fik Allan Jepsen sin første sejr som cheftræner for FCM’s U17-hold, hvilket umådeligt gjorde landskampspausen mere overskuelig. Og med fem point i de seneste to kampe peger kurven bestemt den rigtige vej for sidste års bronzevindere. En kurve, som den nye cheftræner gerne ser fortsætte.

– Vi har selvfølgelig kigget lidt på dem, men først og fremmest handler det om os selv. Vi skal forsøge at lægge på og videreføre det, vi har øvet på træningsbanen med et aggressivt og højt udtryk. Vi skal forsøge at være fremadrettet i vores forsvarsspil og blive bedre til at udnytte de mange gennembrud, vi har på siderne, men også centralt, siger Allan Jepsen og fortsætter:

– I den offensive del har vi haft stor succes med gennembrud på siderne, og vi har i snit omkring 20 indlæg pr. kamp. Det skal vi blive bedre til at udnytte, som vi eksempelvis gjorde sidst, hvilket var rigtigt dejligt og forløsende. Men vi er samtidig sultne efter mere og har stort fokus på at dygtiggøre os endnu mere på de områder.

Der er kampstart på EDC Arena i Ikast kl. 15.15, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U17: FCM – EFB