Førsteholdet

Alt om Feyenoord før kampstart

Hollandske Feyenoord gæster MCH Arena torsdag aften kl. 21.00. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad det er for en modstander, FC Midtjylland står over for.

06/10/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Placering i Eredivisie: Feyenoord ligger på en aktuel 4. plads i Eredivisie med 17 point. Her er det blevet til fem sejre i sæsonens første otte kampe og en målscorer på 21:10. I 21/22 sluttede hollænderne på en tredjeplads, og det er via. den placering, at holdet nu spiller Europa League.

Topscorer: Holdets topscorer er brasilianske Danilo, som står noteret for seks mål i Eredivisie og et mål i Europa League. Den 23-årige spidsangriber blev hentet fra Ajax i sommer, og han har lynhurtigt fundet sin plads hos de rød- og hvidklædte.

Cheftræner: 44-årige Arne Slot går ind til sin anden sæson som Feyenoord-cheftræner, hos hvem han i sin debutsæson sikrede en 3. plads i Eredivisie samt en finale i Conference League. Hollænderen er forholdsvis ny i topfodbold, idet han påtog sig sit første store trænerjob i 2019/2020, da han overtog sædet i AZ Alkmaar efter en tid som assistent i selvsamme klub.

Formation: Arne Slots tropper har for vane at stille op i en 4-3-3 eller 4-2-3-1. Spillefilosofien er boldbesiddende, men samtidig hurtig og risikofuld. Eksperter drager indimellem sammenligninger med den spillestil, Pep Guardiola praktiserer i Manchester City.

Europæiske præstationer: Klubben har stolte traditioner i Europa, som blandt andet tæller en triumf i det daværende “European Cup” i 1970 – datidens svar på Champions League. Derudover vandt man UEFA Cuppen i 1974 og 2002. I nyere tid springer sidste sæson i øjnene, hvor Feyenoord gik hele vejen til Conference League-finalen, hvor Roma dog endte ud som sejrsherrer.

Ophav: Feyenoord kommer fra Hollands næststørste by, Rotterdam, som ligger i det sydvestlige Holland. Her bor omkring 650.000 indbyggere, men når helt op på 1.2 millioner, hvis forstæderne tælles med. Rotterdam er kendt for sin store havn, berømte museer, moderne arkitektur og et trendy natteliv.

Fans: Hollænderne er ligeledes kendt for deres store passion for fodbold, hvor Feyenoord-supporterne er blandt landets mest dedikerede. Klubbens rivalopgør mod Ajax, som går under navnet “Der Klassieker”, har ofte budt på optøjer og tilskuertomme udebanetribuner. Torsdag aften forventes der omkring 600 hollandske fans på MCH Arena.

Bach Bak før Feyenoord-møde: I Holland betyder fodbold alt