Førsteholdet

Pokalforsvaret indledes på et af landets ældste stadioner

FC Midtjylland spiller onsdag sæsonens første pokalkamp på et af Danmarks ældste stadioner, Frederiksberg Stadion, mod en af landets største fodboldklubber, FA 2000.

18/10/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, var en del af søndagens kampprogram på MCH Arena, som det altid er muligt at købe til hjemmekampene i 3F Superliga. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Onsdag kl. 17.00 begynder FCM’s forsvar af DBU Pokalen, når ulvene træder ind i pokalturneringens tredje runde mod 3. divisionsholdet FA 2000.

Den unge klub – et år yngre end FCM – er en sammenslutning af B 1972, Boldklubben Dalgas og Frederiksbergkammeraternes Idrætsforening, og er i dag en af Danmarks største klubber med cirka 2000 medlemmer.

De 2000 medlemmer spiller på 11 kunststofbaner på Jens Jensens Vej bag Frederiksberg Hallerne. De er dog langt fra ene om de 11 baner.

– Vi er faktisk tre klubber om at dele de 11 baner. Udover os er det KB og Frederiksberg Boldklub, og tilsammen er der omkring 6000 fodboldspillere til at dele de 11 baner, fortæller bestyrelsesmedlem med ansvar for seniorafdelingen i FA 2000, John Stevns Henriksen.

FA 2000 er en klub med to fuldtidsansatte og en del deltidsansatte, men også med rigtig mange
lønnede trænere. I alt får 110 trænere godtgørelse for diverse trænerjob i klubben.

Et af landets ældste stadioner

FA 2000 har allerede vundet to kampe i årets pokalturnering. I første runde slog de Danmarksserie-holdet Avarta med 3-1. I anden runde gik det ud over endnu et Danmarksserie-hold, Allerød, der blev slået 3-0, og nu gælder det så FC Midtjylland på onsdag kl. 17.00.

– Først og fremmest har vi en fin mulighed for at promovere vores klub, og vi håber, vi vil gøre en god figur, siger John Stevns Henriksen, som håber holdet kan levere en god præstation:

– Fodbold er jo et underligt spil, hvor der altid sker et eller andet uventet, griner John Stevns Henriksen.

Kampen mellem FA 2000 og FC Midtjylland spilles på Frederiksberg Stadion, som blev etableret i 1927. Med sine næsten 100 år er der tale om et af landets ældste stadioner.

Banen er en kunststofbane, som er omgivet af en atletikbane. Der er plads til omkring 5000 tilskuere, men så mange tror John Stevns Henriksen dog ikke, der møder op på onsdag.

– Vi har normalt 250 tilskuere til vores kampe i 3. division. Vi håber på mellem 1000 og 2000 på onsdag. Der er jo fint besøg, så der kommer forhåbentlig lidt flere herfra og så en del midtjyske fans.

Ny pokaltitel er målet

FC Midtjylland vandt som bekendt sidste års udgave af DBU Pokalen efter finalesejr mod OB. Der stod 0-0 efter 120 minutters fodbold, men i straffesparkskonkurrencen reddede målmand David Ousted to OB-forsøg, og Evander lukkede herefter finalen til 4-3 fra 11-meters-pletten.

Den præstation ser sportschef Svend Graversen gerne gentaget.

– Som forsvarende mester skal vi naturligvis ud at angribe turneringen, og det vil altid være målet at vinde pokalen. Vi er i en periode med mange interessante kampe, og én af dem er mod FA 2000. Vi glæder os til at møde en af Danmarks største klubber målt på antal medlemmer, siger Svend Graversen.

Kampen er i pokalturneringens tredje runde. Der er 32 hold tilbage, og de 16 vindere spiller 1/8-finalerne d. 8-10 november, mens kvartfinaler, semifinaler og finalen først spilles i 2023 – sidstnævnte i nationalarenaen i København. Finalen spilles traditionen tro på Kristi himmelfartsdag, som næste år falder d. 18. maj.

Onsdagens opgør er ikke udvalgt som en TV-kamp og det var i første omgang ikke muligt at livestreame grundet manglende rettigheder. Divisionsforeningen har dog arbejdet på en løsning og viser nu opgøret gratis på pokalturneringens hjemmeside.

Se FA2000 v Midtjylland her

Køb billet til kampen