Førsteholdet

Seneste nyt før aftenens gyser

Kl. 18.45 skydes årets første hjemmekamp og den afgørende Europa League playoff-knockoutkamp mod Sporting CP i gang. Nedenfor kan du læse seneste nyt fra portugisernes lejr.

23/02/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Det er svært at komme i tanke om en federe måde at starte 2023 på MCH Arena end med det, der venter i aften.

Den portugisiske storklub Sporting CP gæster det midtjyske i returopgøret af Europa League knockout-playoffrunden. For præcis en uge siden blev det til 1-1 i Lissabon, og derfor er der alt at spille for, når dommer Ivan Kružliak fløjter opgøret i gang kl. 18.45.

Ove P mindes tilbage: Da strandliggende spillere var tæt på at slå Sporting

Anser FCM-møde som nøglekamp

På gårsdagens Sporting-pressemøde medvirkede cheftræner Ruben Amorin og forsvarspiller Matheus Reis.

Førstnævnte hæftede sig ved torsdagens FCM-møde som en nøglekamp i hovedstadsklubbens bestræbelser på en succesfuld sæson.

– Det er vigtigt, at spillerne føler sig motiverede og ser den næste kamp mod FCM som en nøglekamp. Vi vil videre i Europa League, sagde Amorin og nedtonede samtidig forventningerne en smule:

– Men samtidig er det vigtigt, folk husker på, at Sporting er et længere projekt. Vi har mange unge spillere, som også vil være her næste sæson. Derfor forventer jeg også, at holdet kun bliver bedre og bedre.

Den 38-årige cheftræner udpegede også de steder på FCM-holdet, som portugiserne har særligt fokus på.

– Vi så endnu en gang mod Viborg, at FCM er gode i deres transition. Gustav Isaksen er en nøglespiller for dem, og deres omstillinger er på et højt niveau. Det viste de også mod os for en uge siden, så vi er nødt til at sørge for, at vi holder på bolden mest muligt.

Ousmane Diomande-startplads

Ligesom FCM vandt Sporting også i generalprøven forud for aftenens Europa League-kamp, da det blev til en 3-2-sejr over det portugisiske midterhold, Chaves. Mest bemærkelsesværdigt i denne kamp var, at den tidligere Midtjylland-akademispiller Ousmane Diomande spillede fra start.

Den 19-årige forsvarsspiller blev skiftet ud efter 70 minutter, da Sporting bragte sig foran med 3-1. En stor milepæl for den nu forhenværende FCM’er.

Ifølge de portugisiske medier forventes Ousmane Diomande dog ikke at starte inde torsdag aften på MCH Arena. Det er dog værd at hæfte sig ved, at Sporting har nøglespilleren Hidemasa Morita tilbage i fuldt vigør, efter den japanske midtbanespiller missede sidste uges opgør.

MCH Arena som europæisk fæstning

Der er særligt én ting, som taler for en stor midtjysk aften; FC Midtjylland har ikke tabt i de seneste otte europæiske kampe på MCH Arena.

Video: Gigovic glæder sig til at se fansene

Denne sæson er det blevet til 1-1 mod AEK Larnaca i Champions League-kvalifikationen samt 2-2 mod Feyenoord og 2-0 over Sturm Graz i Europa League-gruppespillet. Og så glemmer man selvfølgelig heller ikke 5-1-triumfen over Lazio lige foreløbigt.

Nu venter endnu en stor europæisk aften på MCH Arena, hvor midtjyderne led sit seneste nederlag helt tilbage i august 2021 til PSV Eindhoven.

Udsolgt – husk at frigiv billetter

Torsdag aften bliver der fyldt på MCH Arena, når FCM og Sporting CP krydser klinger kl. 18.45. Selvom der meldes udsolgt, kan der dog fortsat nå at opstå ledige pladser, hvis sæsonkortholdere frigiver deres sæder.

Husk derfor at frigiv din plads, hvis du ikke kan komme.

Frigiv din plads nemt og hurtigt